Visul lui Victor Purice, cel care a crezut cu disperare in cauza Cinema Dacia, devine realitate, cu fiecare zi ce trece.

Dupa recordul de spectatori din urma cu cateva zile (Vezi CINEMA DACIA RENAȘTE ÎN GLORIE ȘI UMILEȘTE CONCURENȚA- NUMĂR RECORD DE SPECTATORI LA ”FAST & FURIOUS”, LUNI SEARA), proiectul de reabilitare completa prinde viata.

Astazi au sosit noile scaune pentru sala de spectacole. Ele au fost aduse la Piatra- Neamt cu ajutorul ”RADEF Romania Film” si nu in ultimul rand, cu ajutorul extrem de important al ”prietenilor cinematografului”, asa cum ii place lui Victor Purice sa-i numeasca pe cei care-l ajuta pe el si implicit comunitatea pietreana. Totodata, s-au mobilizat si salariatii, dar si rudele acestora. Si aici vorbim despre Vlad Grigore (administratorul CORVIN SOUND), Cornel Nechita(sotul unei salariate), Vali Tofan, Marcel Opincaru si Noru Dimitriu.

Scaunele au fost demontate din Cinema Premiera din Ploiesti, iar ele sunt nou-noute, nefiind folosite decat o luna.

Toata echipa de la Piatra- Neamt a muncit la demontarea, manipularea si transportul scaunelor, de ieri dimineata, pana astazi (21 aprilie), cand au ajuns cu ele la Piatra- Neamt, cu trei autoutilitare. In total, 400 de scaune.

Le multumesc tare mult tuturor celor care au dat o mana de ajutor. Niste oameni exceptionali. Nici nu am cuvinte sa-mi exprim recunostinta fata de toti. Va dati seama cata munca a fost, sa demontam surub cu surub. Totul a durat 12 ore si uite ca am reusit sa le aducem si la Piatra- Neamt, tot cu ajutorul lor. Cladirea din care au fost luate, prezinta risc seismic si nu mai poate fi folosita”, a declarat Victor Purice, cu emotie in glas.

Purice a mai completat, spunand ca de pe 5 iunie, timp de o saptamana cinema-ul va fi inchis si va fi complet reabilitat, de la scaune pana la mochete, inclusiv curatenie generala, iar la redeschidere, Dacia va fi un nou cinema. Scaunele aduse astazi, sunt cu doua sute mai putine decat ar trebui, tocmai pentru ca asezarea in sala va fi regandita, facandu-se un culoar si pe mijlocul salii, pentru accesul mai facil al spectatorilor, la locurile lor.

Cand s-a inceput acest proiect, nimeni nu a crezut ca se va ajunge pana aici, in conditiile in care cinematografele din Romania se inchideau pe capete, din peste 400, la ora actuala ramanand functionale doar 17, printre care este si cel din Piatra- Neamt, in care Victor Purice munceste din adolescenta si a carui soarta a reusit sa o schimbe complet, inainte sa ajunga discoteca sau cine stie ce altceva.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.