Avaria la conducta Apaserv de la Roman (Vezi AICI detalii!), care a lasat sambata 50.000 de oameni fara apa potabila, a scos la iveala amanunte cu iz penal. Peste segmentul de conducta avariat, s-a construit o parcare supraetajata, iar constructorul ar fi trebuit sa devieze conducta, lucrare care in acte apare ca facuta. Avaria a demonstrat ca lucrurile nu au stat deloc asa, de aceea, prefectul Panaite a convocat astazi corpul de control al Prefecturii, care maine, 6 iunie, va demara un control la Primaria Roman si la Compania Județeană APASERV, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Neamt:

”Corpul de control al prefectului va demara, marți, un control la Primăria Roman, pentru a verifica modul în care au fost emise certificatul de urbanism și autorizația de construcție a parcării etajate din zona Pieței Centrale, dar și dacă au fost respectate condițiile prevăzute în avizele certificatului de urbanism.

În acest sens, prefectul Vasile Panaite a convocat, luni, membrii corpului de control pentru a stabili măsurile și obiectivele de urmărit pe timpul controlului, legalitatea actelor emise de Primăria Roman, respectarea proiectului tehnic și a măsurilor cuprinse în avizul operatorului zonal, precum și a modului în care s-a făcut recepția lucrărilor.

”Urmare a informațiilor apărute în mass-media, potrivit cărora lucrarea la parcarea etajată din zona Pieței Centrale a municipiului Roman a fost efectuată fără a respecta o serie de avize, am solicitat, astăzi, corpului de control al prefectului, să efectueze marți un control la Primăria Roman, pentru a stabili modul în care a a fost emis certificatul de urbanism, dacă sunt cuprinse toate avizele necesare și dacă acestea au fost respectate precum și modul în care a fost efectuată recepția lucrării. De asemenea, am cerut conducerii Inspectoratului de Stat în Construcții să desemneze un specialist care să facă parte din această comisie pentru a verifica legalitatea proiectului tehnic și respectarea acestuia. Cer conducerii Primăriei Roman să pună la dispoziția membrilor corpului de control toate documentele necesare pentru a stabili cât mai repede și pentru a prezenta opiniei publice concluziile acestui control”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Totodată, prefectul de Neamț a cerut conducerii zonale a APASERV Roman să prezinte un plan de măsuri imediate pentru ca populația municipiului să nu mai fie afectată de eventualele avarii.

”Solicit celor de la APASERV Roman să prezinte un plan de măsuri realist și imediat pentru ca în cazul apariției unor avarii la sistemul de distribuție și furnizare a apei, intervenția să fie cât mai scurtă și să respecte clauza operatorului zonal, iar populația municipiului Roman să nu fie afectată”, a precizat prefectul Vasile Panaite.

La ședința operativă de luni dimineață au participat și Marin Mușat, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, doctorul Dan Moreniu, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț și colonelul Ioan Nițică, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț.

La solicitarea prefectului Vasile Panaite, conducerile DSP și ISU au monitorizat în permanență situația apărută, sâmbătă, în municipiul Roman, ca urmare a avariei apărută la magistrala de aducțiune cu apă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț a distribuit apă potabilă către populație cu ajutorul autocisternelor avizate de către DSP Neamț în acest sens.

De asemenea, au fost trimise 3autospeciale cu apă potabilă (21 tone) la spitalul nou și o autospecială cu apă potabilă (7 tone) la spitalul vechi.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.