Deschis de aproape o saptamana cu defectiuni majore la instalatiile de confort pentru pacienti si fara Sectie ATI, in spitalul mobil de la Letcani, pentru care CJ Neamt a platit la initiativa lui Arsene peste 3 milioane de euro, nu a ajuns niciun pacient din judetul Neamt.

Informatia este oficiala si vine de la prefectul judetului Neamt, George Lazar, care a declarat ieri la Tarcău ca in urma unei convorbiri telefonice cu omologul sau din judetul Iasi, a fost informat ca in spitalul de la Letcani nu a ajuns niciun pacient din judetul Neamt, ci doar din judetul Iasi. Motivul ar fi nu ca nemtenii nu ar fi primiti acolo, ci ca Spitalul Judetean Neamt nu a facut nicio solicitare in acest sens, adica nu a cerut sa transfere pacienti din Spitalul Judetean la spitalul mobil de la Letcani.

Faptul ca managementul spitalului judetean nu vrea sa transfere la Letcani pacienti infectati cu coronavirus, este cel putin dubios, pentru ca in urma cu mai putin de 3 saptamani, cand tvmneamt.ro a publicat imaginile cu pacientii tinuti ca vitele 14 ore sub cerul liber, medicul Silviu Verzea (intre timp si-a dat demisia, insa CJ Neamt, devenit SRL-ul lui Arsene, nu a comunicat nimic nici pana astazi, daca Verzea a fost inlocuit sau daca a ramas director) se justifica spunand ca spitalul se confrunta cu o avalansa de pacienti si cu greu se mai gasesc locuri pentru internari. Daca ar fi fost asa, atunci ar fi cerut inca din prima zi cand s-a deschis spitalul de la Letcani, sa fie trimisi pacienti acolo. Daca acest lucru nu s-a cerut, inseamna ca cineva îi minte cu nerusinare pe nemteni si atunci se ridica intrebarile: Este avalansa de imbolnaviri in Neamt? Daca da, unde sunt tinuti pacientii, din moment ce niciunul nu a fost teansferat la Letcani?

Astazi, Monitorul de Neamt scrie ca zeci de persoane confirmate cu virusul SARS- COV-2 și internate în spitalul mobil de la Lețcani îndură frigul în interiorul containerelor medicale. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, în containere s-a înregistrat o temperatură de numai 13 grade Celsius și bolnavii au tremurat de frig. Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a achiziționat un spital din bani publici cu mari probleme: stațiile de oxigen… citeste continuarea AICISpitalul de la Leţcani, o “ruină” de peste 13 milioane de euro?

Declaratiile prefectului George Lazar, in materialul video de mai jos, de la minutul 19:55:

Neamț- Prefectul George Lazăr, în comunele intrate în carantină

Publicată de TVMneamţ.ro pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.