Unul dintre oamenii lui Ionel Arsene (presedintele CJ Neamt) vrea sa se inchida in site de stiri, iar redactorul sef sa fie anchetat penal pentru un articol de presa. Cea care are astfel de idei trasnite este chiar purtatoarea de cuvant a lui Arsene, Nicoleta Husaru, angajata CJ Neamt. Cu alte cuvinte, cea care culmea, ar trebui sa fie interfata si intermediarul relatiei lui Arsene si a celei mai importante institutii administrative cu presa (adica cu cetatenii), cere nici mai mult nici mai putin, decat ”Presa incomoda, la puscarie!”.

Site-ul pe care Husaru (Husărița pentru cunoscuti) l-ar vrea inchis este vestea.net, iar jurnalistul pe care l-ar vrea bagat dupa gratii este Daniel Vinca.

Motivul? Un articol de presa publicat de vestea.net, cu o discutie scrisa pe chat intre Husărița si consilierul local PNL, Romel Bîrjoveanu, in care cel din urma spune despre primarul Chitic ca ”Inca putin si il execut. Prostul crede ca va fi deputat” (articolul AICI)

Ceea ce ati citit pana cum nu este scenariu de film SF si nici scenariul unui film despre dictatori si totalitarism. Nicoleta Husaru a cerut asta oficial, intr-o plangere depusa la Parchet, iar acuzatiile aduse denota necunoasterea legii dar si o dorinta de razbunare si o ura cum rar se poate vedea. Ea vorbeste in plangere despre 3 infractiuni: hartuire (de cand un articol de presa despre o persoana care ocupa functii publice pe bani publici este hartuire, doar Husaru si Kim Jong Un ar putea sa explice), violarea vietii private (asta cu violul… iar un jurnalist poate avea zeci, sute, mii de surse. Daca o discutie privata ajunge la el, nu inseamna ca tot el a inregistrat-o, copiat-o, etc. Si pe chestii din astea cu ”violarea vietii private” au fost presedinti de tari care si-au pierdut mandate, dar jurnalistii care le-au dezvaluit secretele n-au fost nici anchetati nici bagati la puscarie pentru ca informatiile erau de interes public si chiar de un real ajutor pentru populatia care trebuie sa stie cine se ascunde in spatele zambetelor politicienilor. Iarasi vorbim despre necunoasterea legii), accesul ilegal la un sistem informatic (fix aceeasi poveste ca la ”violarea vietii private”)

Vestea.net a publicat un articol cu acest subiect care poate fi citit AICI…

Foarte interesant, in urma cu aproape doi ani tot o femeie facea plangere penala impotriva tvmneamt si vestea, tot pentru hartuire, in urma unui articol de presa. In intervalul scurs de atunci, inca doua plangeri au mai fost facute pentru ambele publicatii, tot pentru hartuire. Evident ca niciun procuror cu toate tiglele pe casa nu a dat curs plangerilor iar dosarele au fost clasate, cum in mod sigur se va intampla si in acest ultim caz. La fel de interesant, tot de vreo doi ani exista un plan conceput de o minte absolut bolnava din presa locala, prin care s-ar vrea suprimarea tvmneamt, vestea si a inca unui site local, pentru ca nu pot fi controlate politic si incurca interesele finanicare ale cuiva, tot din presa. S-a mers pe sufocare financiara, pe plangeri penale, denigrare si din cate se vede, ne putem astepta si la incercari de eliminare fizica. Sa fie plangerea Nicoletei Husaru, parte din planul amintit? Sa fi fost atrasa si ea in conspiratie, sau pacalita sa faca jocurile cuiva fara sa-si dea seama?

Reamintim ca si prefectureasa Daniela Soroceanu are porniri de acest gen, punand tvmneamt si vestea pe o lista neagra cu publicatii care nu au voie sa primeasca informatii de la Prefectura.

Si ca sa stie toti cei cu apucaturi securistice, Constitutia Romaniei spune ca nici o publicatie nu poate fi suprimată. Exista legi care pedepsesc eventualele abateri ale jurnalistilor, exista anchetatori care verifica reclamatiile la adresa lor si judecatori care confirma sau nu vinovatia, insa nimeni nu poate inchide o publicatie, oricat de mult si-ar dori niste exaltati.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Avea dretate Vinca cand spunea pe terasa la Times ca si-a tras pitbul. So pe ei. Rupe tot. Fii rau!
    ADMIN: Doare, nu? 🙂 Ce să facem? Fiecăruia îi vine rândul într-o zi. V-a venit și vouă, impostorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.