Dacă cineva credea ca in Piatra Neamt este prioritara starea infrastructurii rutiere, a rețelei de apă sau economia locala, s-a inselat. Un spectacol-afacere, denumit Kult Fest, organizat de un ONG, este urgență pentru Primaria Piatra Neamt. Un proiect de hotarare prin care se dau bani grei din buzunarele pietrenilor pentru ONG-ul Kult Generation (organizatorul sindrofiei), a fost inclus in sedinta extraordinara de CL, care va avea loc pe 7 iunie.

Initiatorul proiectului este primarul Carabelea. Conform legii, in sedintele extraordinare se dezbat proiecte cu caracter urgent, care nu suporta amanare. Din cate se vede, peste noapte, cineva din primarie si-a dat seama ca o pomana din bani publici este o problema de viata si de moarte pentru ”Orasul confiscat de smecheri”, dupa afirma recent Liviu Harbuz, șeful de cabinet al primarului.

Nu mai putin de 72.500 de lei (15.000 de euro) zboara din bugetul local al orasului, catre ONG-ul controlat de Sebastian Hrib, un tanar bugetar (conform vestea.net, este angajat si la ADRNE- organism de stat care gestioneaza proiecte cu fonduri UE), originar din Roman.

Totdata, primaria mai pune la dispozitie gratis pentru acelasi ONG, si terenul pe care urmeaza sa se desfasoare spectacolul, in strandul tineretului. Din cei 15.000 de euro, 9.500 de euro sunt doar pentru inchirierea scenei timp de 2 zile, in conditiile in care pe piata de profil, preturile sunt de doua sau chiar trei ori mai mici. Asta, in timp ce administratia locala se plange ca nu sunt bani la buget pentru investitii si ar vrea sa faca un nou imprumut in numele orasului, de vreo 20 de milioane de euro.

Mai multe amanunte despre afacerea cu puternic iz penal, in articolul vestea.net Afacere! 9500 euro pentru scenă închiriată pe 2 zile! În timp ce șefii Primăriei Piatra Neamț vorbesc într-una despre debilitatea bugetului local și vor să facă un nou credit uriaș (100 milioane lei), aceleași personaje ies în evidență cu fel de fel de idei care jecmănesc pe față bugetul public, adică pe cetățeni.

Sub pretextul că, după pandemie, oamenii doresc evenimente (culturale sau de altă natură) – adevărat! -, la bugetele locale a început un veritabil atac… continuarea AICI

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.