Cabinetul stomatologic situat la parterul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt a intrat in structura Unitatii de Primiri Urgente, astfel incat, in cadrul programului de lucru stabilit de conducerea unitatii sanitare, sunt acordate servicii de specialitate atat pacientilor internati cat si bolnavilor veniti direct de acasa.

Medicul stomatolog primar Alina Marinela Pinau, singurul cadru de specialitate din Piatra Neamt care a acceptat sa lucreze la Stat, poate oferi consultatii gratuite in regim de urgenta de luni pana vineri, in anumite intervale orare, afisate, de altfel, pe usa cabinetului. Lunea, miercurea si vinerea programul se desfasoara intre orele 15-22, iar martea si joia- in intervalul orar 8- 15.

Lista serviciilor medicale care pot fi acordate in Cabinetul de Stomatologie din structura UPU cuprinde spalaturi in caz de stomatite acute si gingvostomatitele ulceronecrotice, aplicarea de pansamente calmante si extirpare in caz de pulpita acuta, drenaj endodontic si osectomie in caz de paradontita acuta, incizie si drenaj in situatii de absces vestibular, palatinal ori paradontal, precum si spalaturi- eventual chiuretaj daca pacientul este diagnosticat cu alveolita. in cazul in care un pacient se prezinta cu hemoragie postextractionala, medicul poate interveni cu sutura. Pentru pericoronarita se aplica tratament antiinflamator, incizie si drenaj, iar tratamentul de urgenta pentru traumatisme maxilo-faciale consta in hemostaza si imobilizari temporare.

Conducerea SJU Piatra Neamt a subliniat ca, dupa rezolvarea urgentelor medico-dentare, urmarirea evolutiei pacientului si a efectuarii tratamentului de lunga durata se va face intr-un alt cabinet de medicina dentara, ales de pacient.

Pentru a beneficia in continuare de tratament gratuit, asiguratul cu probleme dentare isi poate incerca norocul la unul dintre medicii stomatologi aflati in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate, lista cu numele acestora si plafonul alocat fiecaruia, lunar, fiind afisate pe site-ul CAS Neamt. Din pacate, bugetul stabilit pentru acesti medici este extrem de scazut, respectiv intre 2.000 si 4.000 de lei pe luna, asa incat, evident, fiecare doctor poate oferi, lunar, doar cateva servicii gratuite, de regula pe principiul „primul venit, primul servit”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.