Primaria Piatra- Neamt a implemantat un program online prin care  orice cetățean poate verifica ritmul de colectare a deșeurilor la fiecare punct din oraș. Pietrenii pot urmari online in timp real unde este si ce face fiecare masina Brantner.

Trebuie doar sa dati click pe link-ul Arobs Transilvania – TrackGPS apoi sa introduceti user-ul primariapiatraneamt si parola brantner123456. Bifati in stanga sus casuta ”toate” si puteti urmari fiecare camion Brantner in timp real.

Masura vine ca urmare a deselor discutii iscate in spatiul public in ultima vreme vizavi de modul in care firma de colectare a deseurilor isi face treaba si prin aceasta masura se asigura o monitorizare mai atenta a programului de colectare, respectiv daca acesta este respectat, se precizeaza intr-un comunicat al Primarie Piatra- Neamt:

”Primarul Dragoș Chitic, împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu s-au deplasat la sediul societății Brantner pentru a verifica modul în care se pun în practică măsurile stabilite pentru îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor.

În această vară a fost intensificată operațiunea de spălare a pubelelor și a fost respectat mai strict graficul de colectare. Primăria Piatra-Neamț a impus societății Brantner extinderea programului de colectare la final de săptămână pentru a elimina aspectele negative sesizate de către unii cetățeni. Prin colaborare cu Poliția Locală s-au intensificat controalele în zonele punctelor de colectare și sancționarea celor care nu respectă prevederile privind regulile de depozitare în zona shelterelor.

Deoarece sunt nouă asociații de proprietari care acum au acumulat datorii foarte mari, primarul Dragoș Chitic a solicitat operatorului să găsească soluții de eșalonare a datoriilor  pentru a evita luarea măsurii de sistare a colectării deșeurilor. Primăria și-a arătat disponibilitatea în medierea acestei probleme.

„Acord o atenție deosebită modului în care se desfășoară colectarea deșeurilor în Piatra-Neamț și am desemnat persoane care să verifice permanent aceste aspecte. Am solicitat societății Brantner să respecte cu strictețe prevederile contractului și să asigure pietrenilor un serviciu de calitate. De asemenea, am solicitat operatorului ca în perioada următoare să realizeze experimental trei puncte de colectare îngropate. Voi propune în bugetul anului viitor o sumă de bani cu ajutorul căreia să realizăm închiderea câtorva puncte de colectare cu probleme, la care accesul să fie controlat, permis doar pe bază de cartelă pentru locatarii apartamentelor din zonele arondate. Este de apreciat că la Piatra-Neamț se reușește valorificarea a peste 80% din deșeuri, cantitatea de deșeuri depusă pe groapă fiind una mică” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Un element de noutate, la solicitarea primăriei, a implementat un program online prin care  orice cetățean poate verifica ritmul de colectare a deșeurilor la fiecare punct din oraș. Programul va ajuta municipalitatea să monitorizeze mai riguros și eficient respectarea graficului impus de colectare a deșeurilor din oraș.”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.