Un urs a fost văzut în această dimineață în jurul orei 5:30, pe strada principală din satul Oanțu, comuna Pângărați (foto-martor).

Autoritățile nu au comunicat nimic oficial până la această ora și conform localnicilor, nu a fost transmis nici mesaj de avertizare prin Ro Alert, un lucru cât se poate de normal, având în vedere că prefectul de Neamț se ocupă exclusiv cu număratul bordurilor prin Piatra Neamț.

Astfel de cazuri sunt extrem de dese în ultimele săptămâni în județul Neamț, iar fenomenul devine tot mai îngrijorător. Mai mereu este avansată ipoteza că urșii nu mai au loc în habitatul lor natural din cauza tăierilor de arbori (o altă temă falsă, pădurile sunt la locul lor, exploatări forestiere se fac de când lumea), însă realitatea este cu totul alta: pentru că nu mai pot fi vânați decât în condiții speciale, urșii s-au înmulțit peste măsură și nu le mai ajunge hrana din păduri, de aceea, ajung să coboare în așezările omenești, iar până la o tragedie, nu este decât o chestiune de timp.

În anul 2021, numărul urșilor în județul Neamț era de 3 ori mai mare decât ar fi trebuit să fie. Între timp, este posibil să se fi mărit chiar și de 5 ori. Detalii în articolul de mai jos:

Situație alarmantă! Numărul urșilor în Neamț este de 3 ori mai mare decât ar fi normal

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.