Un urs a fost văzut în această dimineață în comuna centrul comunei Dămuc, a anunțat ISU Neamț la ora 8. Localnicii au fost avertizați prin mesaj Ro Alert, a mai transmis ISU Neamț.

Desanturile urșilor în localitățile din zona de munte a județului Neamț, se țin lanț de luni de zile, fără ca autoritățile să ia vreo măsură concretă, în afară de ”am trimis la București”, ”așteptăm autorizații”, etc. În timp ce în alte județe urșii sunt eliminați prin împușcare imediat ce pun piciorul în așezările umane, în Neamț, nimănui nu-i pasă de soarta oamenilor.

În ultimele 7 zile, în Neamț au fost emise nu mai puțin de 9 alerte cu urs, după cum urmează, cu precizare că acestea sunt doar cazurile semnalate prin 112: Bicaz (două alerte), Poiana Teiului- sat Poiana Largului și sat Roșeni, Gîrcina- sat Cuiejdiu (două alerte), Crăcăoani- sat Magazia, Tașca- sat Neagra, Dămuc- sat Dămuc.

În urmă cu câteva zile, la Dămuc a fost atacat un om. Trei oameni au fost atacați de urs în Neamț în două luni de zile, însă nici asta nu pare să impresioneze pe cineva. Nici pe primari, nici pe prefect.

Bărbat atacat de urs într-o comună din Neamț. Al treilea caz în două luni de zile

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.