Prefectul de Neamț, Adrian Niță, îl acuză pe primarul Ion Rotaru că sfidează legea și autoritățile, în problema prezenței tot mai dese a urșilor la spitalul de Bisericani și la locuințele din apropiere. Niță anunță pe facebook că luni dimineață (27 noiembrie) trimite Corpul de Control la Primăria Alexandru cel Bun, din cauză că Ion Rotaru refuză să coopereze cu jandarmii în vederea constituirii unei echipe de intervenție pentru eliminarea pericolului. ”Indolența și nepăsarea la cote alarmante! Deși am organizat câteva ședinte informative încă din lunile iulie – august, la care a fost prezent și primarul comunei Alexandru cel Bun, acesta sfidează autoritățile și legea, tratând cu indiferență problema urșilor care au început să terorizeze locuitorii comunei.
De mai bine de o săptămâna, în fiecare zi, urșii își fac apariția în intravilanul localității, însă primarul refuză pur și simplu să le răspundă reprezentanților jandarmeriei, deși potrivit legislației în vigoare, este conducătorul echipei de intervenție ce trebuie să acționeze în astfel de situații.
În urma apelurilor de urgență ale locuitorilor, jandarmii au încercat să îl contacteze pe primar pentru constituirea echipei de intervenție, dar nici telefoanele repetate, nici mesajele Roalert nu pot perturba odihna edilului căruia pare să nu îi pese că angajații și pacienții Sanatoriului de la Bisericani ori locuitorii comunității din zonă nu mai pot ieși din case după asfințitul zilei. Nu îi pasă nici de cei care trebuie să meargă dimineata la lucru sau de copiii care trebuie să ia microbuzul școlar chiar din stația ce se află în proximitatea locului frecventat de urși. Nici dumnealui și nici viceprimarului.
Am dispus astăzi ca reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei să îi notifice de urgență cu privire la faptul că nu își îndeplinesc obligațiile legale, iar dimineață voi trimite Corpul de Control al Prefectului la Primaria Alexandru cel Bun pentru a verifica dacă prevederile ordonanței 81/2021 sunt respectate”, transmite prefectul Adrian Niță.
Dintr-un clip video atașat anunțului prefectului, reiese că acesta a fost la fața locului. Ultimul mesaj Ro Alert privind prezența unui urs la spitalul de la Bisericani, a fost transmis de ISU în această seară la ora 20. În ultima săptămână, au fost emise zilnic alerte, chiar și de 3 ori pe zi.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.