Atacurile urșilor se înmulțesc pe zi ce trece în comuna Poiana Teiului, ca de altfel, în tot județul Neamț. În comuna amintită însă, lucrurile par scăpate complet de sub control, în timp ce autoritățile județene, cum este Prefectura, dorm pe ele, fără ai să anunțe (măcar de ochii lumii) un plan pentru ameliorarea situației.

Noaptea trecută, urșii au atacat o gospodărie pentru a treia oară în această săptămână, omorând animale și provocând distrugeri, dar mai ales panică printre localnicii lăsați de izbeliște de bravii politicieni din fruntea județului, care pare că au în fișa postului doar combinații pe bani publici, chiolhanuri, chermeze, praznice și pomeniri, evenimente de maximă importanță, de la care transmit pe facebook norodului, tone de poze făcute de nelipsiții lor trepăduși plătiți tot din bani publici.

Familia care a fost vizitată de urs noaptea trecută, transmite autorităților să le fie rușine și povestește că atacul a fost la un pas să se lase și cu cel puțin o victimă umană.

Mai jos, mărturiile unei alte femei, despre celelalte două atacuri din această săptămână, de la Poiana Teiului, soldate tot cu animale domestice ucise de urși. ”În fiecare seară ne culcam cu sufletul la gura”, este strigătul de disperare către autoritățile județene, valabil, evident, în primul rând pentru prefectul PSD, Adrian Niță, un fin observator și critic fervent al administrației locale din Piatra Neamț.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.