Ursul a atacat o gospodărie și la Borca. Noaptea trecută (13/14 august), în jurul orei 23, ISU Neamț a anunțat că a fost semnalată prezența ursului la 112 și a fost transmisă o avertizare prin Ro Alert.

Ursul a intrat în curtea unei gospodării situate la drumul național, aproape de centrul comunei. A făcut praf un adăpost de animale (foto), de unde a scos un porc. După ce s-a dat alarma și la fața locului a ajuns un echipaj de jndarmi, cadavrul porcului a fost găsit sfâșiat, la câteva sute de metri distanță, pe malul râului Bistrița.

Incidentul a stârnit un val de îngrijorare în comună, având în vedere situația gravă de le Valea Muntelui, unde urșii atacă de luni bune gospodării, în special la Poiana Teiului, Pipirig și Hangu, în timp ce Prefectura Neamț (prefect Adrian Niță- PSD) este complet impasibilă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Localnicii din Borca sunt convinși că după acest atacc vor mai urma și altele, iar pe rețelele de socializare au apărut mărturii ale unor oameni care spun că la ora atacului răgetele ursului s-au auzit până în satele vecine.

Ionut CORFU (sursa foto- facebook)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.