Prefectul judetului Neamt, Vasile Panaite a abordat in sedinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, problema ursilor care au inceput sa iasa tot mai des din paduri si sa cutreiere satele. Un ultim caz de acest fel  s-a petrecut ieri dimineata la Tarcau, unde un urs a ajuns pana in fata primariei, fiind surprins de camere de supraveghere (Vezi stirea AICI!)

Prefectul a declarat ca ”viața oamenilor este mai importantă decât viața unui animal sălbatic”

Comunicat de presa, Prefectura Neamt:

”Prefectul Vasile Panaite a convocat, marți, la ora 09.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în care a fost analizată situația produsă la Tacău, acolo unde un urs a fost văzut în zona locuită, de trei ori în ultimele zile.

Prefectul Panaite a cerut reprezentanților Agenției de Protecție a Mediului să întocmească, împreună cu cei de la Direcția Silvică, un raport către Ministerul Mediului în care să se solicite urgent adoptarea unei măsuri, de relocare sau de extragere a ursului.

”Vreau să o spun ferm: viața oamenilor este mai importantă decât viața unui animal sălbatic și de aceea voi face toate demersurile la Ministerul Mediului pentru a primi cât mai rapid un răspuns concret în acest caz. Nimeni nu cred că își dorește să avem victime umane”, a declarat prefectul Vasile Panaite.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.