Actualizare stire: Vezi AICIUSL Tibucani a functionat, PSD are viceprimar

Stirea initiala: Sfantul Nicolae vine la Tibucani, jud. Neamt, cu un ”puci” la viceprimarul Rusu Costel (PRU)

Consilierii locali PSD, 5 la numar, au convocat o sedinta extraordinara pentru aceasta dimineata, la ora 9 in care se incearca pentru a doua oara in doua luni, schimbarea viceprimarului PRU.

Configuratia CL Tibucani este: 5 consilieri PSD, 5- PNL, 2- PRU si 1- PMP.

Pana acum, a functionat o majoritate PNL-PRU (primarul, Butnaru Petru este PNL) care l-a dat viceprimar pe Rusu Costel.

Cum cei 5 consilieri locali PSD nu sunt de ajuns pentru schimbarea vicelui (este nevoie de cel putin 9 voturi, adica doua treimi din numarul total al consilierilor) este lesne de banuit ca exista o intelegere cu consilierii PNL, deci putem vorbi de un USL de Tibucani, fapt care confirma zvonurile vehiculate in presa locala din Neamt, care aratau ca la nivel de judet ar fi o intelegere PSD-PNL, pe modelul vechiului USL.

Viceprimarul Rusu spune ca in urma cu doua luni a mai existat o tentativa de debarcare a sa, insa doi consilieri PSD si doi PNL au refuzat sa intre in joc, fapt care le-a adus retragerea sprijinului politic.

Primarul Butnariu a declarat in aceasta dimineata ca el nu stie de ce se insista pe schimbarea vuceprimarului si ca nu poate fi vorba despre o alianta PSD-PNL la Tibucani.

Inca de aseara, la nivelul comunei Tibucani s-a declansat o stare de revolta printre sustinatorii viceprimarului care anuntau ca vor fi prezenti la sedinta.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ca la urmatoarele alegerii nu va mai ocupa aceasta funcțiel ….tre sa fii om iubit de localnici comunei…care le stie toate ofurile…si sa te implici cu adevarat in comunitatea locala….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.