Comunicat de presa: USR Neamț cere prefectului să constate că primarul de la Roman și-a pierdut mandatul

Deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a solicitat astăzi prefectului județului să exercite controlul de legalitate asupra hotărârii Consiliului local Roman prin care primarul Lucian Micu își păstrează funcția, în ciuda unei decizii a instanței supreme.

În data de 2 aprilie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie definitivă în procesul dintre primarul municipiului Roman, Lucian Micu, și Agenţia Naţională de Integritate (ANI), stabilind că edilul a fost incompatibil în perioada când a deţinut în acelaşi timp o funcţie aleasă, cea de viceprimar, și cea de membru în CA al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Conform legii, și raportul Agenției Naționale de Integritate, și hotărârea instanței sunt comunicate instituției prefectului, prefectul urmând să constate dacă s-au îndeplinit condițiile pentru declararea încetării mandatului de primar, așa cum prevede Codul administrativ.  Cu toate acestea, în data de 27 iunie, Consiliul local Roman a decis el însuși că primarul Micu trebuie să rămână în funcție – și să poată candida pentru un nou mandat.

„Condamn acest gest ilegal și iresponsabil. Sper ca prefectul de Neamț să verifice legalitatea hotărârii de consiliu local și să apeleze la instanță dacă decizia ÎCCJ are neclarități. Cer prefectului, de asemenea, să comunice public situația legală a primarului de la Roman, în conformitate cu reglementările actuale, și să ia măsurile ce se impun”, a declarat deputatul USR de Neamț Iulian Bulai.

I.C.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.