USR-iștii din CJ Neamț, dau de pământ cu Ion Asaftei și cu PSD Neamț, partidul care deține majoritatea în Consiliul Județean și care l-a pus pe Asaftei în locul lui Arsene. Prin vocea consilierei județene USR, Maria Apostol, aceștia acuză că le-a fost furat cu totul un Proiect de Hotarâre privind achiziția de microbuze școlare ecologice pentru școlile din Neamț. Totodată, Maria Apostol îi sugerează lui Asaftei să-l consulte pe putinistul Ceban (primit recent cu onoruri în Piatra Neamț pe scena unui festival plătit din bani publici de CJ Neamț), asupra unui loc în care democrația nu valorează nici doi bani. ”PSD face ceea ce știe mai bine: fură. Proiecte, idei, tot ce se poate.
Pe 31 august, USR a depus un proiect pentru achiziția de microbuze electrice, microbuze noi hibride şi microbuze noi alimentate cu GNC, pentru transportul elevilor. Proiectul a fost înregistrat, în ciuda insistențelor că nu este nevoie, pe 31 august. Nimeni din CJ Neamț nu a mai zis nimic până vineri după-amiază, când am fost sunată pentru a fi anunțată că va fi o ședință de îndată luni, 11 septembrie.
Proiectul, trimis consilierilor județeni abia luni dimineață, este copy-paste după proiectul nostru.
Dar îl are inițiator pe Ion Asaftei. Care, venit din concediu dimineață la ora 8.00, “a terminat” un proiect de 16 pagini până la ora 9.00, cu toate avizele necesare.
Detaliile tehnice care apar în proiectul semnat de Asaftei reprezintă suportul pe care aparatul tehnic ar fi trebuit să îl ofere nouă, inițiatilor.
Dar aparatul de specialitate al CJ Neamț, în loc să ofere sprijin consilierilor județeni, se comportă fix ca pe vremea când toată lumea era obligată să ridice ode conducătorului iubit. Nici nu ne miră, având în vedere că principala calitate la angajare în instituiție este nepotismul. Pardon, relația cu viitorii socri.
Domnule Asaftei, știm că nu vă place democrația, dar puteți să căutați un loc unde poate nu se aplică și v-ați integra mai bine. Întrebați-l pe prietenul dumneavoastră Ceban, că sigur ar ști să vă recomande”, transmite Maria Apostol, consilier județean USR.

Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.