USR-istii nemteni sustin ca l-au prins pe Arsene mintind flagrant si îl acuza pe presedintele CJ Neamt ca nu vrea sa dea bani pentru Spitalul Judetean Neamt.

Totul a inceput dupa ce Arsene a acuzat astazi Guvernul ca nu a vrut sa prinda noul spital judetean (despre care tot el spune de 4 ani ca va fi construit) in finantarea prin PNRR, desi, sustine tot Arsene, proiectul are studiul de fezabilitate facut.

Intr-un comunicat remis presei de USR Neamt, i se reproseaza lui Arsene ca minte. Proiectele prinse in PNRR nu sunt eligibile decat daca au macar studiul de fezabilitate finalizat, asta este o regulă clara. Desi Arsene afirma ca proiectul are studiul de fezabilitate facut, USR-istii l-au prins cu minciuna: pe 26 mai, deci in urma cu doar cateva zile, abia a fost lansat anunțul de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate. Asadar, nici macar nu a fost desemnata firma care ar trebui sa-l intocmeasca, dar cu toate astea, Arsene reproseaza Guvernului ca nu a vrut sa prinda in PNRR priectul cu care el s-a laudat degeaba in toate campaniile electorale.

Replica USR-istilor, insotita de dovada (foto jos) ca Ionel Arsene minte cu nonsalanta si lanseaza acuze gratuit:Ședința Consiliului Județean Neamț de astăzi este o nouă dovadă a faptului că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, îi dezinformează pe nemțeni.

După ce proiectul de hotărâre prin care CJ Neamț se împrumută cu 100 de milioane de lei a trecut cu 20 de voturi, ale coaliției PSD – ALDE – PPU-sl – PMP – ProRomânia, și după ce consilierii județeni USR PLUS au explicat motivele pentru care acest împrumut va deveni o povară pentru județ și că banii nu sunt investiți în direcția potrivită, Ionel Arsene a început atacurile mincinoase la adresa Guvernului. În realitate, Consiliul Județean Neamț nu a depus niciun proiect matur pentru spital. Colegii noștri, Maria Apostol și Corneliu Bontaș, i-au solicitat informații cu privire la studiul de fezabilitate pentru spital, iar Ionel Arsene a spus că acesta există. Verificând această informație pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), aflăm că Ionel Arsene minte – abia acum câteva zile, pe 26 mai, a fost lansat anunțul de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate”, se arata in comunicatul USR.

Deputatul Iulian Bulai, presedintele USR Neamt, se declara șocat de atitudinea lui Arsene, de a denatura realitatea: „Sunt șocat de lejeritatea domnului Arsene de a dezinforma public. Am avut discuții cu președintele CJ Neamț referitoare la posibilitățile de finanțare pentru un spital nou la Piatra Neamț, inclusiv prin PNRR, iar mesajul primit a fost foarte clar: doar proiectele mature, adică cele care au măcar studiu de fezabilitate, pot fi incluse pentru a primi finanțare. Or, Consiliul Județean a lansat procedura de achiziție pentru SF cu doar 5 zile înaintea depunerii PNRR. Să vii să spui astăzi că ai SF, în condițiile în care abia a fost lansată licitația, este o minciună sfruntată și o dovadă clară de sfidare a nemțenilor din partea lui Ionel Arsene”, a declarat Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Banii pentru investiții se oferă atunci când există o direcție clară, un proiect matur, care are și documentație tehnico-economică, nu pe promisiuni și pe idei. Consiliul Județean Neamț nu a depus niciun studiu de fezabilitate pentru un nou spital județean. Ne vedem, din nou, în situația în care conducerea Consiliului Județean Neamț își uită promisiunile și nu pune deloc preț pe sănătatea nemțenilor”, a adăugat Maria Apostol, liderul consilierilor județeni USR PLUS.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.