Într-o conferință de presă susținută astăzi la sediul USR Piatra Neamț, deputatul Iulian Bulai a dat de înțeles că PMP Neamț e în plin proces de dezintegrare. Întrebat fiind dacă USR Neamț va face alianță cu PMP Neamț în preconizatul pol de dreapta care se pune la cale la nivel național, Bulai a răspuns că la Neamț, o astfel de colaborare nu poate avea loc, pentru că în ultimii ani, PMP-iștii au fost servanții PSD- iștilor, percepuți la nivelul opiniei publice, drept groparii județului. Totodată, Bulai a spus că rămâne de văzut și dacă vor mai avea cu cine să intre într-o eventuală alianță, pentru că Dragoș Chitic ar fi trecut la PSD cu jumătate din organizația PMP, iar cealaltă jumătate, este debusolată și s-ar putea orienta către alte formațiuni politice.

Printre subiectele abordate în conferința de presă, atât deputatul Bulai, cât și de fostul subprefect Florin Zaharia și consiliera județeană Marinela Apostol (foto), au fost și dezastrul de la Apaserv și dezastrul de la spitalul județean. În ce privește noul spital județean, Iulian Bulai s-a arătat extrem de pesimist că acesta se va construi vreodată și a făcut un apel la Daniel Harpa, președintele PSD Neamț, să se mobilizeze și să încerce să-i pună la treabă pe Asaftei și majoritatea PSD din CJ Neamț, în speranța că s-ar mai putea face ceva măcar în al 11-lea ceas.

Un alt subiect, a fost așa-zisa reformă fiscală a Guvernului Ciolacu-PSD, care în opinia USR, va îngropa economia României.

USR și-a prezentat și noua achiziție, pe fosta consilieră locală de la Roman (a demisionat din CL Roman în martie 2023), jurnalista Teodora Baciu (foto). Aceasta a spus că făcut pasul spre USR după îndelungi discuții și tatonări, precizând că revine în politică, strict în interesul comunității. Răspunzând la o întrebare adresată de ziaristul de casă al PSD Neamț (care l-a slujit cu credință pe Arsene și acum îl slujește și pe Harpa), dacă este o rușine ca jurnalistul să se poziționeze asumat de partea unei tabere politice, Teodora Baciu a spus, ”Eu cred că datoria primordială a jurnalistului, este să prezinte adevărul oamenilor. Dacă înțelegeți prin poziționarea în favorea unei anumite părți a eșichierului politic și prezentarea trunchiată a adevărului, atunci, acea persoană, cu siguranță nu este jurnalist. Așa văd eu lucrurile. Și ca dovadă, în momentul în care am decis să mă implic politic, am închis site-ul de știri inroman.ro, nu l-am predat, nu am făcut nicio concesiune și nicio concesie.” Declarația a stârnit aplauze din partea celorlalți jurnaliști, nealiniați politic, prezenți la conferința de presă.

Deputatul Iulia Bulai a incheiat conferința, punctând și el că ”Și eu cred că există o limită foarte clară între ce înseamnă piar (n.red. PR), activism și jurnalism. Și vă mulțumesc din inimă fiecăruia dintre dumneavoastră, care ați ales această cale grea a jurnalismului și a întrebărilor incomode, pentru a lucra mai bine, împreună, pentru binele comun.

Declarațiile complete din conferința de presă USR, în transmisiunea live, realizată de Monitor TV:

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.