Desi in urma cu mai putin de doua luni anuntau ca sunt intr-o alianta cu PNL, USR-iștii sar la gatul liberalilor. Daca până mai ieri negociau functii politice cu PNL, pe care le-au si obtinut (vice la CJ, viceprimar la Roman, viceprimari in comune, etc.), astazi pe USR-isti i-a apucat moralitatea si cer demiterea liberalului Marius Nechita de la conducerea SGA Neamt (Sistemul de Gospodărire a Apelor), pe motiv ca e membru de partid.

Iata comunicatul de presa transmis astazi de USR Neamt: USR Neamț cere demiterea directorului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț

USR Neamț ia poziție în fața situației de la SGA Neamț, una dintre entitățile de gospodărire a apelor unde directorii au fost înlocuiți cu membri de partid.

Marius Nechita a fost președinte de tineri liberali nemțeni. A împrumutat partidul cu bani pe care, în declarația lui de avere din acel an, părea că nu-i câștigase. Fiindcă de ani de zile, în declarațiile de avere apare, ca venituri, doar indemnizația de la Consiliul Județean Neamț, de 10.000 lei pe an. Marius Nechita este licențiat în științe economice la „Spiru Haret” și în construcții de mașini și management industrial.

După instalarea guvernului liberal a devenit, din poziția de consilier județean, director la Societatea de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț. La fel ca în cazul de la Târgu-Mureș relatat în detaliu de presă, noul șef al SGA nu are studii legate de ape sau hidrotehnică. La fel ca la Târgu-Mureș, cel pe care l-a înlocuit nu doar că avea studii de specialitate, dar a și lucrat toată viața în domeniu.

La fel ca la Târgu-Mureș, PNL are la îndemână să invoce „pesedismul” vechiului director și trecerea, astfel, de la un „management defectuos” la un „management glorios”.

„Evoluția de la ‚pesedism’ la bună guvernare nu înseamnă înlocuirea unui inginer hidrotehnist cu un consilier județean care n-a avut în viața lui treabă cu domeniul. Ca peste tot, miza e foarte simplă: lucrările de urgență pe care le plătește Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț. Ca să avem apă în județ. Ca să nu înfunde balastierele exploatatorilor privați furnizarea de apă pentru Iași. O bună apartenență de partid ne poate rezolva toate problemele, nu-i așa? Marius Nechita trebuie să plece din funcția de la SGA. Acum, nu după alegeri”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președinte USR Neamț”, se arata in comunicatul USR Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.