USR Neamt si-a plimbat ieri prin judet candidatul suspect de frauda cu fonduri UE. Nu mult, doar vreo 6 milioane de euro ar fi sifonat Dan Barna, candidatul USR la presedintia Romaniei, potrivit datelor publicate de jurnalistii Rise Project în ancheta ”Adevarul despre Dan Barna”. Daca ar fi sa privim lucrurile din aceeasi perspectiva ca aprigii USR-isti cand venea vorba despre un PSD-ist banuit ca ar fi comis vrea fapta reprobabila, Dan Barna ar putea fi numit chiar penal, ca tot a initiat USR campania ”Fara penali in functii publice”. Sigur, cu derogare pentru functia de presedinte din cate se vede, pentru ca SR-istii (Salvatorii Romaniei) tac mâlc si lasa sa se inteleaga ca daca este vorba despre șeful lor, nu se mai pune o frauda cu 6 milioane de euro amarati acolo. Ca doar PSD-istii au furat mai mult, deci ai lor îs mai răi. Al nostru e mai bun pentru ca a furat mai putin, asa ca mucles toata lumea.

Asadar, intr-un comunicat de presa al USR Neamt in care se povesteste despre vizita lui Barna in judet, nu se pomenste nimic despre megascandalul in care este implicat candidatul lor, ba chiar se vorbeste cu seninatate despre cum a zis el ca va face si va drege, despre nevoile Moldovei si despre cum va inflori infrastructura rutiera. Nu se stie cand, cum si cu ce bani, dar sigur se va face. Daca a zis Barna.

Si deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai simte nevoia sa spuna cat de potrivit este Barna pentru functia de presedinte, pentru ca are tatal plecat in strainatate si este singurul candidat care vine din mediul privat. Despre acuzatia ca seful lui de partid a sifonat 6 milioane de euro din fonduri europene, niciun cuvant, nici inainte de vizita, nici in timpul vizitei, nici dupa. ”Fericiti in România!”

Comunicat de presa USR Neamt:

Dan Barna și-a prezentat programul de Președinte în județul Neamț

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat programul de Președinte în județul Neamț.

“Programul pornește de la principiul reformării României. Sunt câteva principii de reformă constituțională. Este nevoie de o modificare astfel încât Președintele să poată numi repede, în cazul unei crize politice, un premier sau să poată organiza alegeri anticipate. Alianța USR PLUS spune constant că soluția la actuala criză politică este organizarea alegerilor anticipate. O altă măsura din programul meu vizează participarea Președintelui la dezbaterea bugetului țării, urmată de introducerea în Constituție a inițiativei civice Fără Penali în funcții publice“, a declarat Dan Barna într-o conferință de presă în Roman.

Pe lângă reforma constituțională, Dan Barna propune măsuri pentru domeniile vitale de dezvoltare precum, educația, sănătatea, infrastructura și mediul.

“Educația este domeniul principal al dezvoltării țării noastre. Până la finalul mandatului meu educația va primi 6% din PIB. De asemenea, propun eliminarea impozitului pe salariul minim, deoarece a venit vremea să încetăm impozitarea sărăciei. Nu mai putem construi bugetul pe sărăcia oamenilor. Explicația pentru care județul Neamț este un pol de sărăcie este lipsa infrastructurii. În programul meu, am propus soluții pentru dezvoltarea infrastructurii astfel încât nicio regiune istorică să nu mai rămână izolată. Mediul este un alt domeniul vital, trebuie să ne asigurăm că patrimoniul României este protejat pentru viitoarele generații”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Dan Barna și caravana USR PLUS au străbătut drumurile județului Neamț și au vizitat cele mai mari trei orașe, în fiecare desfășurând diferite acțiuni electorale. Dan Barna a susținut o conferință de presă la Roman, alături de președintele USR Neamț, deputatul Iulian Bulai, și de liderii locali ai USR PLUS, Radu Samson și Ionuț Corbu, și a vizitat întreprinderea locală de confecții Smirodava. Ulterior, au fost organizate evenimente electorale constanând în discuții cu cetățenii și împărțire de materiale electorale în Piatra Neamț, în Piața Centrală, și în zona fostului cinematograf Ozana din Târgu Neamț.

USR și PLUS își propun să facă în județul Neamț o campanie activă. Vom ieși în stradă să vorbim cu oamenii și le vom sta la dispoziție pentru a le explica motivele pentru care Dan Barna este candidatul potrivit pentru această poziție. Avem o particularitate la Neamț, suntem în topul județelor cu cetățeni plecați în străinătate. Dan Barna este reprezentativ pentru această categorie, tatăl lui fiind plecat mulți ani din țară. Dan știe ce înseamnă să stai acasă și să aștepți telefonul unui părinte din străinătate. De asemenea, Dan Barna va fi unicul președinte care vine din mediul privat, toți ceilalți președinți au activat în sectorul public. Dan știe ce nevoi are sectorul privat și cum poate ajuta”, a explicat deputatul Iulian Bulai.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.