Zeci de tone de furaje si doua utilaje agricole au fost distruse intr-un incendiu la Ghindaoani.

Duminică, 28.08.2016, la ora 10:52, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit de furaje și adăpost animale în comuna Ghindăoani, sat Ghindăoani. La locul intervenției s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autocamion de intervenție cu rezervor de apă și o ambulanță SMURD tip B2. La intervenție au mai participat 4 voluntari din cadrul SVSU Ghindăoani cu două buldoexcavatore.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu pericol de propagare la o locuință învecinată.

Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars adăpostul de animale pe o suprafață cca. 40 mp construcție din lemn cu acoperișul cu învelitoarea din plăci de azbociment, fânărie pe o suprafață de cca. 100 mp din lemn cu acoperișul cu învelitoarea din tablă, materiale combustibile aferente unui tractor și unei remorci, cca. 1000 baloți paie și cca. 80 tone plante furajere. S-au deteriorat două utilaje agricole aparținând proprietarului și elemente de tâmplărie PVC (două ferestre), respectiv lambriu PVC pe o suprafață de cca. 50 mp de la locuința învecinată. Cauza probabilă a incendiului: autoaprindere.

De asemenea, a fost asistată de către echipajul SMURD soția proprietarului care a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital.

Ionut CORFU

sursa ISU Neamt 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.