Pro România Neamt trimite un fost militar in lupta electorala pentru Primaria Pastraveni, contra actualului primar PSD. Vasile Roibu (foto- alaturi de Liviu Harbuz) a fost desemnat oficial candidat al partidului lui Ponta pentru fotoliul de primar al comunei Pastraveni, vineri, 17 iulie, cand a avut loc o intrunire a candidatilor Pro Romania Neamt la primariile din judet, la care au participat Liviu Harbuz, coordonatorul filialei nemtene a Pro România si senatorii Emilia Arcan si Adrian Tutuianu.

Vasile Roibu este născut pe 16 ianuarie 1968, la Păstrăveni într-o familie cu 5 copii. Este căsătorit cu prof. scriitor Liliana Roibu si este tatăl a trei baieti.

Este absolvent al Școlii Militare Nicolae Bălcescu Sibiu si al Liceului Economic și de Drept Administrativ Galați. Din 1988 pana in anul 2000 a activat ca militar al Armatei Române, fiind trecut in rezerva in urma disponibilizarilor din sistem. Intre anii 2000-2005 a lucrat în străinătate, revenind apoi in comuna natala unde si-a pus pe picioare propria afacere, al carei manager este si in prezent, creand mai multe locuri de munca pentru tineri.

A intrat pentru prima data in politica in anul 2016, cand a devenit consilier local la Pastraveni pe listele PSD, insa a renuntat la mandat in 2019, cand potrivit propriilor declaratii, nu a mai vrut sa fie un simplu executant care ridica mâna la ordin de partid.

Vasile Roibu s-a implicat de-a lungul timpului si in activitati social- umanitare. A sponsorizat actiuni de sprijin pentru sinistrații din Farcașa Neamț, sprijină și participă la activitățile cultural- artistico- civice, fiind sponsor pentru activități umanitare și de educație, a participat ca ghid și translator în Festivalul Internațional Odyssey 2019 la Craiova și Curtea de Argeș, fiind distins cu Certificatul de recunoaștere a serviciul în folosul culturii și umanității.

Sunt un fiu al satului si consider ca a venit timpul nostru, al oamenilor din Păstrăveni. Comuna trebuie administrată de oamenii locului, trebuie administrată corect, transparent si eficient. Mă angajez în fața tuturor că din momentul în care voi prelua frâiele comunei, fiecare cetățean va conta, iar deciziile vor fi luate numai cu consultarea populației și doar în beneficiul oamenilor. În comuna Păstrăveni, lucrurile nu stau atât de bine așa cum încearcă actuala conducere să le prezinte. Ca fiu al acestei comune, îmi pun la bătaie ambiția, puterea de muncă și experiența de fost militar al Armatei Române, pentru dezvoltarea valorilor spirituale, sociale și materiale ale comunității noastre. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, scrie Vasile Roibu pe pagina lui de facebook.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.