In urma cu scurt timp au sosit rezultatele testului la coronavirus Covid 19, pentru  fetita de 6 ani din Piatra Neamt, suspecta de infectare cu virusul gripal care se raspandeste cu repeziciune si in Europa. Rezultatul testelor facute la Spitalul de boli infectioase din Iasi, sunt negative, afirma surse medicale, pentru tvmneamt.ro.

DSP Neamt a confirmat ca rezultatele testului sunt negative atat pentru fetita de 6 ani, cat si pentru cele 4 persoane aflate in regim de carantina la Tabara Oglinzi.

Reamintim ca o fetita de 6 ani din Piatra Neamt era suspecta de infectare cu noul coronavirus (Covid 19). Fetita a fost dusa de parinti ieri seara (29 februarie) la o clinica de pediatrie din oras, cu simptome specifice virusului Covid 19: tuse seaca si episoade febrile. Medicii de la clinica au anuntat DSP si imediat au fost recoltate probe biologice care au fost trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. Astazi sau cel tarziu maine, vor veni si rezultatele analizelor, si se va stabili daca fetita a fost sau nu infectata cu coronavirus, a declarat pentru tvmneamt.ro dr. Mirela Grădinaru, medic șef Departament supraveghere in sanatate publica (DSP Neamt).

In urma anchetei epidemiologice a rezultat ca fetita a vizitat Venetia impreuna cu parintii, undeva in jurul datei de 16 februarie, cand in Italia nu se declansase alerta pe subiectul coronavirus, iar pe 18 februarie, familia revenit in tara. Abia 3 zile mai tarziu, Italia se confrunta cu epidemia de coronavirus.

Parintii fetitei au refuzat sa-si interneze copilul la Sectia Contagioase din Piatra Neamt, fiind imediat plasati in regim de izolare la domiciliu.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.