Aproximativ 400 de copii din centrele de plasament din Neamt, vor merge in aceasta vara in statiunile de la malul Marii Negre, costurile fiind suportate de  către Ministerul Tineretului și Sportului prin intermediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, se arata intr-un comunicat al DGASPC Neamt:

”Aproape 400 de copii din sistemul de protecție al județului Neamț au parte anul acesta de o vacanță minunată pe litoral, unii fiind la prima întâlnire cu marea. În acest moment 91 de copii și 9 însoțitori din centrele de plasament aflate în subordinea DGASPC Neamț se bucură de soare la Eforie Sud. Ei sunt beneficiarii locurilor oferite gratuit de către Ministerul Tineretului și Sportului prin intermediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț pentru copiii și tinerii din centrele de plasament care au media 10 la purtare și au finalizat anul școlar cu rezultate bune. Activitatea este organizată în perioada 29 iulie – 3 august și reprezintă o continuare a acțiunilor similare derulate prin intermediul MTS în ultimii ani.

Dacă această tabara este destinată copiilor instituționalizați, iată că anul acesta au putut merge la mare și copiii aflați în plasament familial sau la asistenți maternali, grație unei sponsorizări extrem de generoase. Astfel, datorită acestui sprijin, 300 de copiii din județ pot vedea marea, mulți pentru prima dată. Primele două serii au fost deja la Saturn, la începutul lunii iulie, participanți fiind copiii din plasament familial sau la asistenți maternali, din familii defavorizate beneficiari ai centrelor de zi din subordinea Direcției, copii cu dizabilități și beneficiari ai serviciilor oferite de DGASPC prin intermediul unui proiect derulat cu finanțare europeană.

Copiii au fost  încântați de vacanță, fiind cazați la hotel cu pensiune completă. Mai mult, hotelierii, impresionați de povestea lor, le-au oferit gratuit o seară în parcul de distracții, momentul fiind de neuitat pentru ei. La finalul lunii august vor pleca pe litoral încă două serii de copii și tineri, cu toții având măsură de protecție sau fiind într-un fel sau altul în grija Direcției pentru Protecția Copilului. „Pe lângă partenerul nostru de nădejde, Direcția pentru Sport și Tineret Neamț care ne este mereu aproape, am avut anul acesta surpriza emoționantă de a vedea că oameni cu suflet mare se gândesc la copiii noștri și doresc să le ofere nu doar câteva zile frumoase de vacanță ci o șansă la normalitate. Le-au dat ocazia de a trăi emoția întâlnirii cu marea pe care o trăiește orice copil alături de părinții săi. Suntem recunoscători celor care ne-au sprijinit și care au făcut posibilă bucuria unei vacanțe pentru aproape 400 de copii din sistemul de protecție. Mulțumim tuturor pentru fericirea dăruită!“, a declarat Marlena Panduru, director general adjunct al DGASPC Neamț.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.