Aşteptată de medicii de familie de două luni, cea de-a doua tranşă de vaccin hexavalent a fost distribuită, săptămâna trecută, de Ministerul Sănătăţii către direcţiile de sănătate publică.

Distribuitorul autorizat a furnizat aproximativ 140 000 de doze de vaccin hexavalent către toate direcțiile de sănătate publică de la nivel national. Acestea vor fi utilizate pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 01 aprilie 2015.
Ministerul Sănătăţii a transmis către DSP Neamţ toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare. Astfel, conducerii DSP Neamţ i s-a comunicat să anunțe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiții optime.
Până în prezent au fost distribuite la nivel national peste 190 000 de doze de vaccin din cele 571 500 achiziționate de către Ministerul Sănătății pentru acest an. Serul imunizează copiii împotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei, pertusis, hepatitei B şi infecţiei cu hemofilus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.