Nemțenii incluși în categoriile cu risc major de îmbolnăvire cu virusul gripei trebuie să știe că anul acesta campania de imunizare va începe în data de 15 octombrie. Serul va fi adus tot din import, ca și anul trecut, cu toate că Institutul Cantacuzino funcționează.

Anul 2013 a fost ultimul an în care s-a produs ser la noi în țară, la Institutul Cantacuzino, dar vaccinul nu a putut fi folosit pentru că avea o concentrație mare dintr-o toxină.

Potrivit Ministerului Sănătății au fost importate deja 500.000 de doze de vaccin. Organizația Mondială a Sănătății anunțase încă din martie formula pentru vaccinul antigripal sezonier, așa încât la această data produsele sunt deja preparate și puse în vânzare.

Vor fi vaccinați gratuit bătrânii, bolnavii cronic, femeile însărcinate, copiii și bătrânii instituționalizați, și personalul medical. Anul trecut, la nivel național s-au înregistrat 40 de decese cauzate de gripă, niciunul în județul nostru. La Neamț numărul cazurilor de gripă a fost extrem de scăzut, iar imunizările s-au făcut greoi pentru că persoanele vizate nu prea au mai avut încredere în vaccin, după numeroasele scandaluri privind compoziția acestuia.

Medici epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț au trimis Ministerului Sănătății necesarul de vaccinuri antigripale pentru sezonul rece care se apropie, acesta constând în 33.000 de doze.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.