Campania de vaccinare in Neamt pare sa bata pasul pe loc. Potrivit datelor furnizate de DSP Neamt, in Centrele drive thru din Piatra Neamt si Roman, s-au vaccinat in acest weekend (22 si 23 mai) mai putine persoane decat in weekendul trecut.

Astfel, la Roman s-au vaccinat 234 de persoane fata de 438 saptamana trecuta, iar la Piatra Neamt s-au vaccinat 204 persoane fata de 288 saptamana trecuta. In total, la sfarsitul saptamanii ce tocmai s-a incheiat, in cele doua Centre drive thru s-au vaccinat in doua zile, 438 de persoane.

In ultima saptamana, in toate Centrele de vaccinare din judetul Neamt, s-au vaccinat doar 3031 de persoane. La acest moment, in Neamt au primit ambele doze de vaccin 46.105 persoane si putin peste 60.000 de persoane au primit prima doza. Astfel, judetul Neamt ramane in continuare printre judetele cu cel mai mic procent al populatiei vaccinate, undeva la 13-14%. ”În acest week-end a continuat activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 în cele 2 centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamț și Roman.
Cele două centre funcționează sâmbăta și duminica, între orele 9-21, în parcările celor mai mari complexe comerciale din Piatra Neamț și Roman.

Sunt organizate patru fluxuri de vaccinare, unde doritorii se pot vaccina în mașină, fără să fie nevoie de programare. Vaccinul utilizat este Pfizer. În acest week-end au fost vaccinate 438 de persoane. În total, de la începutul acțiunii, au fost vaccinate 1.164 de persoane.

Scopul este sa acceleram campania de vaccinare și în același timp sa facilitam accesul persoanelor doritoare la vaccin”, a declarat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamt.

Acesta reaminteste ca populatia se poate vaccina si la cabinetele medicilor de familie, dar si cu ajutorul caravanelor care saptamana asta vor merge in 17 comune. ”Din 4 mai a început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din județ cu vaccinul Johnson&Johnson. În program sunt înscriși, până în acest moment 96 de medici de familie. Contracte vor fi încheiate în continuare. 38 de medici de familie au început vaccinarea la cabinet și au fost administrate 1.406 doze.

De asemenea, continuam acțiunile de vaccinare prin intermediul Caravanelor de vaccinare cu echipele mobile. Săptămâna aceasta vor fi vaccinate persoane din: Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești, Cândești.

Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare, iar asistenții medicali comunitari și asistenții sociali realizează informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.

Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.

DSP mulțumește echipelor vaccinatoare din centrele de vaccinare, medicilor de familie, tuturor instituțiilor implicate și agenților economici privați care ne-au sprijinit.

Mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și recomandam tuturor sa se vaccineze! Vaccinarea este singura soluție viabila pentru o viață normala! În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi!”, mai transmite Radu Firăstrău.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.