Meteorologii au emis avertizare cod galben de canicula pentru cea mai mare parte a tarii. Urmeaza 5 zile de foc: : 27, 28, 29, 30, 31 iulie ”În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensificatreptat, disconfortul ,termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de
unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. 

În cea mai mare parte a Moldovei (in special in judetele Iași, Vaslui, Galați și zonele joase de relief ale județelor Vrancea și Bacău), în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local în sudul și estul Moldovei va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 37 de grade, iar noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, transmite ANM.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.