CNDANR ( CNAIR dupa noua denumire) compania care administreaza drumurile nationale din Romania si care incaseaza miliarde de euro pe an dar nu face nimic, a scos din uz niste masini pentru deszapezire, vechi si rablagite. Si decat sa se complice cu proceduri de casare greoaie si costisitoare, niste baieti destepti din conducere s-au gandit sa le dea de bune mai multor primarii din tara si din judetul Neamt, bine-nteles.

In mai multe comune au ajuns relicve marca ZIL si mai multi primari infantili s-au bucurat ca si cum l-ar fi prins pe Dumnezeu de un picior.

La fel s-a intamplat si la Poiana Teiului unde in sedinta de Consiliu Local, primarita Ana Ancuta a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotarare prin care ar fi vrut ca vechitura ZIL, furnizata de DRDP Iasi (Directia Regionala de Drumuri si Poduri) sa fie preluata in parcul auto al primariei, cu cheltuielile de rigoare cu tot, inclusiv reparatii care costa enorm, pentru ca piesele pentru aceste masini fabricate in anii `60 se gasesc extrem de greu si evident, sunt extrem de scumpe.

Normal ca cei mai multi consilieri locali care au toate tiglele pe casa s-au opus sa fie preluata o masina inutila (este autofreza care se foloseste in special la campie unde se formeaza troiene de peste 2 metri si arunca zapada la peste 30 de metri), care este depasita moral si fizic, arata deplorabil si care mai trebuie si reparata pe deasupra, pentru ca abia porneste iar autofreza nu functioneaza.

”Lasati doamna! Sa si-o ia CNADNR inapoi. Trebuia sa ne intrebe, cum sa o repartizeze asa aiurea? Noi n-am avut niciodata troiene aici si nici nu poate intra pe ulite, spargem geamurile la oameni. Consuma mai mult decat un tanc. Avem bani de aruncat pe geam?”, au spus la unison consilierii care s-au opus. Si au dreptate, pentru ca deszapezirea drumului national care trece prin comuna cade in sarcina CNAIR, iar o autofreza nu are ce cauta pe ulitele din comuna, unde indepartarea zapezii se poate face cu un simplu buldoexcavator, cu costuri mult mai mici.

Cel putin ciudat este faptul ca vechitura ZIL a fost adusa cu un trailer la Poiana Teiului cu mai mult timp inainte de sedinta de CL in care nu se stia daca va fi acceptata sau nu preluarea masinii in patrimoniul primariei. Acum, ZIL-ul zace undeva in curtea institutiei si ramane de vazut daca CNAIR si-l va lua inapoi, pentru ca proiectul primaritei Ana Ancuta a fost respins.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.