Vestea numirii Danielei Soroceanu pe functia de prefect a fost primita cu un val de revolta saptamana trecuta, afirma surse din interiorul Prefecturii Neamt.

O mare parte dintre cei peste 50 de angajati ai institutiei s-au mobilizat (joi, 15 martie, ziua in care Guvernul a decis schimbarea prefectului) pe un grup de Whatsapp si si-au exprimat revolta fata de noua numire, planuind organizarea unui protest pe holurile cladirii prefecturii sau chiar in fata acesteia. Ziua protestului ar fi trebuit sa fie luni, inainte de învestirea in functie a prefecturesei Soroceanu, sau marti, chiar in timpul ceremoniei de învestire. Asa s-ar putea explica de ce presa incomoda nu a fost invitata la ceremonie, pentru ca cineva auzise despre intentiile angajatilor, iar jurnalistii ar fi relatat corect evenimentele daca acestea ar fi avut loc. Ca o paranteza, la usa salii in care a fost organizata sedinta de învestire a existat o lista cu mai multe nume (jurnalisti si invitati). Cine nu era pe lista, nu putea intra. Evident, o parte dintre jurnalistii neagreati de prefectureasa nu au fost trecuti pe lista si nici anuntati sa participe la eveniment.

Zvonul cu protestul a ajuns si la urechile prefectului Vasile Panaite, la acea data inca in functie, care a convocat o sedinta cu angajatii Prefecturii carora le-a explicat ca un protest ar compromite imaginea institutiei si nu ar ajuta cu nimic pentru ca decizia fusese deja luata si n-ar mai fi putut-o intoarce nimeni. El a reusit cumva sa dezamorseze situatia si sa mai calmeze spiritele, drept dovada ca pana la urma nu s-a mai protestat, chiar daca nemultumirile au ramas.

Sursele noastre sustin ca reactia atat de vehementa a angajatilor se datoreaza experientei pe care acestia ar fi avut-o intre anii 2012-2013 cu Daniela Soroceanu, cand ocupa functia de subprefect. Fiind si protejata lui Culita Tarata care atunci era presedintele CJ Neamt, Soroceanu avea accese de furie fata de subordonati si intretinea un climat de tensiune in relatia cu acestia in incercarea de a se impune in fata lor. Sunt de notorietate in randurile angajatilor povestile cu actuala prefectureasa care deschidea usi de la birouri cu piciorul, dar si tipetele si urlaturile ei de pe vremea cand era o sefa mai mica in prefectura.

Reamintim ca ieri, a aparut informatia conform careia prefectureasa Soroceanu si-ar fi angajat finul de cununie la Cabinet. Cand era subprefect, Soroceanu si-a mai angajat in institutie un fin tot de cununie dar si o nepoata, cei doi lucrand si in prezent la prefectura. Dupa ce Ionel Arsene a preluat functia de presedinte al CJ, sotul prefecturesei a fost angajat pe functia de director adjunct la Complexul Muzeal Neamt, institutie aflata in subordinea CJ Neamt, unde Daniela Soroceanu a fost secretar pana sa fie numita prefect.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Penibilitatea actualilor guvernanti este evidenta si va consuma in continuare multa cerneala. Chiar imi este dor de Bombonel si clica lor de hoti. Hoti cu principii. Actualii sunt niste simpli borfasi, scursuri. De ce spun asta? Pai din 28 ani de la evenimentele din Decembrie ’89, vreo 21 ani au fost PSDistii la putere. Cea mai mare vanzare de tara ei au realizat-o daca stam bine si ne gândim. Mai avem inca 2 ani din actuala guvernare timp in care mai pot vinde ce a mai ramas nevandut diin tarisoara asta.
    Ultimul sa stinga lumina!

  2. Ne conduc la toate nivelurile mincinosi, hoti si bandiți. Până cand?????,?,,, nu mai au mult și o să vină și decontul. …

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.