Vesti proaste de la meteorologi pentru urmatoarea perioada. Din 14 iulie în România vremea se va încălzi din nou semnificativ, cu maxime ce vor ajunge în unele zone până la 34 de grade Celsius. Valul de caniculă va fi intens și persistent, cu puține ploi de vară, conform prognozei emise de ANM pentru perioada 11 – 24 iulie.

In Moldova va fi in continuare seceta, iar vremea se incalzeste din nou incepand cu 14 iulie, temperaturile ajungand pana la 34 de grade. ”În primele zile, vremea va fi răcoroasă în nordul regiunii, iar în rest se vor înregistra temperaturi apropiate de normele perioadei (maxime de 21…27 de grade şi minime de 10…14 grade).

Din data de 14 iulie, va predomina o vreme călduroasă în majoritatea zilelor, cu valori la amiază de 30…34 de grade şi nocturne de 13…18 grade (posibil cu o uşoară răcorire în jumătatea de nord a regiunii în 16 iulie), apoi cu val de cădură în intensificare ce se estimează a persista între 19 şi 22 iulie. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni, ploi în general slabe urmând a fi pe suprafeţe restrânse din nordul şi vestul regiunii, în prima parte a intervalului”, anuntă ANM.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.