Nu de putin ori auzim cu totii cum diversi parlamentari incearca sa explice electoratului ca viata de ales al neamului e grea, stresanta si istovitoare, ca de fapt nu e asa cum se zice si ca nu beneficiaza de foarte multi bani din taxele si impozitele poporului, ca munca lor este una in slujba țărișoarei si cere nenumarate sacrificii, chiar si de ordin material. Ei bine, in urma unei cereri adresată de tvmneamt.ro catre Camera Deputatilor, ies la iveala lucruri destul de interesante.

Deputatul PSD de Neamt, Remus Munteanu, fiul fostului deputat PSD Ioan Munteanu, deconteaza bani de la Parlamentul Romaniei, pentru propriul site: www.remusmunteanu.ro.

Dupa cum se poate vedea in tabelul de mai jos, deputatul a platit din banii de la Parlament (bani publici), 9.000 de lei in doua tranșe (23 decembrie 2020, imediat dupa preluarea mandatului si 23 ianuarie 2021) pentru promovarea activitatii parlamentare pe propriul lui site, de care probabil nu a auzit nimeni pana acum, deci eficienta cheltuirii banilor este pe masură. Cât de legale sunt aceste plati, nu ne putem pronunta noi, iar despre aspectul moral al chestiunii, se pot pronunta cititorii si de ce nu, electoratul PSD.

In aprilie si mai 2021, deputatul Munteanu a platit cate 1.500 de lei (in total 3.000 de lei) si site-ului stiri-neamt.ro (ultimele doua pozitii), site cu orientare antiPSD si apropiat de PNL.

Dupa cum se poate observa, cei 9.000 de lei pentru site-ul www.remusmunteanu.ro au fost platiti prin firma In2communication SRL. Firma apartine (sau cel putin este controlata) de Nicoleta Husaru. Husaru este angajata la Cabinetul deputatului Munteanu. Ea este in prezent angajata si la CJ Neamt. Cum se descurca cu 2 joburi atat de bine platite, ramane o necunoscuta, insa mai trebuie precizat ca Husaru a fost purtatoarea de cuvant a lui Arsene, apoi, pe vremea guvernarii PSD a fost plantata in Consiliul de Administratie al ROMATSA (compania care se ocupa cu controlul traficului aerian) si ulterior, a ajuns consiliera presedintelui ANRM (Agentia Nationala pentru Resurse Minerale). Din declaratia ei de interese de la acea vreme, rezulta ca este asociat unic la firma prin care deputatul Remus Munteanu a platit 9.000 de lei pentru propriul site.

Prin aceeasi firma s-au facut si materiale electorale pentru PSD Neamt, in campaniile electorale de anul trecut (locale si parlamentare)

In campania electorala din 2020, deputatul Munteanu (este la primul mandat) promitea electoratului din Neamt, ”Siguranta unui trai mai bun”. Tot pe vremea guvernarii PSD, actualul deputat a fost si secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.

Un alt deputat PSD de Neamt nu se uita la bani (tot publici) cand vine vorba de presa presa de partid

De data asta este vorba despre deputatul Ciprian Șerban (cunoscut si ca deputatul Suculeț). Serban a platit in 3 luni, nu mai putin de 7.140 de lei, catre firma care detine site-ul de propaganda PSD, ziarpiatraneamt.ro. Deputatul a facut plati si catre un site cu care are interzis de la partid sa colaboreze. In total, in primele 6 luni de mandat, pana in luna mai, deputatul PSD a cheltuit din bani publici 13.535 de lei, pentru o asa-zisa promovare a activitatii parlamentare in presa.

In acelasi interval, decembrie 2020- mai 2021, deputatul Ciprian Șerban a mai cheltuit 15.000 de lei pentru chiria biroului parlamentar unde la fiecare sfarsit de saptamana ar trebui sa acorde audiente, si peste 3.500 de lei pentru transport

Vezi si Un nou atac PSD la presa nealiniată ”ciumei roșii”. Deputatul Șerban se simte cu reputația afectată și vrea 30.000 de lei, daune morale

Ionut CORFU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.