Viceprimarul orasului Piatra- Neamt, Bogdan Gavrilescu a anuntat in conferinta de presa de astazi de la sediul PMP, ca in perioada imediat urmatoare, in oras va fi pus la punct un parc inteligent in fata Muzeului de Istorie. In parc vor fi instalate diferite tehnologii, cum ar fi sisteme de iluminat stradal inteligent, banci inteligente sau dispozitive de incarcare a masinilor electrice.

Ducerea la indeplinire a proiectului se afla pe ultima suta de metri. In parc vom avea diverse tehnologii, care daca-si vor justifica eficienta pentru oras, le vom si implementa. Este vorba despre iluminat stradal inteligent cu senzori de miscare care in functie de traficul auto isi mareste sau scade intensitatea luminii sau banci inteligente cu internet wireless si cu incarcare solara. Va fi si o statie de incarcare pentru masinile electrice, pentru ca se observa o crestere a numarului acestora si trebuie sa fim in rand cu lumea si sa le asiguram proprietarilor posibilitatea de a le incarca. Vom avea si un sistem de monitorizare video a traficului dar si a parcarilor. Parcarile vor fi monitorizate si se va pune la punct un sistem de indrumare a soferilor catre locurile goale”, a declarat viceprimarul Gavrilescu.

Potrivit acestuia, tehnologiile vor fi testate in parc timp de aproximativ un an si daca se vor dovedi eficiente si necesare, vor fi instalate in oras. Proiectul parcului inteligent este pus la punct in cooperare cu un operator de telefonie mobila.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.