Marius Irimia, unul dintre cei doi viceprimari ai orasului Piatra Neamt si membru al ”Echipei A.C.” cum se autointituleaza mai nou administratia Carabelea, bifeaza (evident, pe facebook) prima realizare din actualul lui mandat: o trecere pentru pietoni. In orasul in care de peste un an de zile se furnizeaza publicului doar propuneri si promisiuni si in care se desfiinteaza pe banda rulanta diferite obiective fara sa se pună nimic in loc, o trecere pentru pietoni este exact ce lipsea, mai ales ca in zona respectiva (str. Darmanesti), mai sunt doua treceri pentru pietoni. Astfel, in total sunt acum 3 treceri pentru pietoni in cam 300 de metri, noua trecere fiind amplasata in fata unei gradinite particulare, intre trecerea de la fostul magazin Carpati si trecerea de la fostul Transurban.
Viceprimarul USR face marele anunt pe facebook (ca raspuns la criticile din partea cetatenilor), cu mentiunea ca meritul lui a fost acela de a face propunerea catre Comisia Rutiera. Aceeasi comisie care amplaseaza intr-o veselie morcovi portocalii prin oras, incurcand traficul. Ca bonus, la postarea cu trecerea pentru pietoni, Irimia a introdus si numele gradinitei particulare. Reclama, sufletul comertului. ”Nu veneam cu această postare, dar văd că înființarea unei noi treceri de pietoni în imediata apropriere a Grădiniței particulare Start Academy, de pe strada Dărmănești, a creat puțină nemulțumire, și chiar nu înțeleg motivul.
Din capul locului, vă spun că a fost propunerea mea în “Comisia Rutieră” și mă bucur că a trecut de comisie și s-a materializat pe teren. Vis-a-vis de această grădiniță există o parcare rezidențială destul de mare în care părinții parchează mașinile și sunt nevoiți să traverseze “ilegal”o stradă foarte intens circulată, așadar înființarea acestei treceri a venit ca un strop de normalitate”, transmite Marius Irimia.
Mai jos, o parte dintre parerile pietrenilor, expuse la postarea viceprimarului:
Ionut CORFU

8 COMENTARII

 1. Cea mai mare tampenie posibila ,infiintarea acestei treceri de pietoni pentru o gradinita privata ! Cocoasele amplasate produc trepidatii , ce afecteaza casele invecinate ( unele vechi de peste 70 ani ) Zgomotele deranjeaza 24 din 24 ore. Gradinita particulara sa-si amenajeze parcare in interiorul proprietatii . Nu este normal ca activitatea acesteia sa afecteze casele invecinate . Se produce si tulburarea accesului la casele invecinate . Daca nu se defiinteaza urgent aceasta amenajare ce produce o tulburare grava a utilizarii proprietatilor invecinate , vor urma demersurile legale , inclusiv solicitare de despagubiri !

 2. FALS ! PARCAREA DE VIZAVI ARE LOCURI INCHIRIATE LA LOCATARII DIN ZONA .Masinile parintilor ce aduc copii , parcheaza pe unde apuca , inclusiv pe trotuare .

 3. Daca pana la infiintare acestei treceri de pietoni cu denivelarile artificiale , era destula liniste si ordine , aceasta mare investitie a produs TULBURAREA LINISTII SI ORDINII PUBLICE ! Nu avem absolut nimic cu vecinul proprietar al gradinitei , dar este inadmisibil sa se creeze aceasta tulburare pentru toti vecinii ! A se vedea ca la una din casele invecinate , unde este un mic depozit de peste 20 de ani , s-a amenajat parcare in interiorul proprietatii , fara a crea nici un fel de tulburare !

 4. Acea trecere de pietoni e binevenită. Poate mai puțin relantisoarele care fac sa trepideze casele din zonă, cum susține domnul Barin. Nu știu…
  Aglomerația de mașini din zona e cauzata de cocoasa din fata scolii 8, unde toate mașinile încetinesc.
  Uneori, coada de mașini e pana la intersecția cu strada 1 Decembrie.
  Fiecare cu realizările lui. Oricum, prin zonă nu e nicio linie de transport în comun, asa că aglomerație va fi mult și bine!

 5. D-l Florin , daca este aglomeratie cu atat mai mult nu mai trebuie o trecere pentru pietoni , special amenajata pentru 10-15 copii de la gradinita privata ! Solutia era f.simpla , parcare in interiorul proprietatii . Nu trebuie sa fii mare specialist sa vezi ca , fluxul de pietoni ce traverseaza strada , in acel loc,este nesemnificativ si nu necesita amenajarea unei treceri de pietoni . Dupa exemplul cocoaselor existente prin oras , oricum vor avea o viata scurta ! Bani publici cheltuiti aiurea , ca doar este de unde !

 6. D-l Florin , da stiu ce este o parcare rezidentiala ( nu pentru magazine,birouri,gardinite ,etc ). Locurile fiind inchiriate, nu pot fi utilizate ,decat de cei ce le-au inchiriat ! In realitate , masinile parcheaza pe unde apuca, inclusiv pe trotuare ( elocventa este si foto postat de viceprimar ). Si atunci pentru ce este necesara trecerea pentru pietoni ! ( s-au o fi si asta cu dedicatie ! ). Nu stiu daca ati observat ca s-au trasat marcaje cu linie continua la intrarile in curti . Deci, pentru intrari- iesiri , trebuie sa faci ocolisuri , sa opresti , sa dai prioritati , cu alte cuvinte sa creezi noi obstructionari a circulatiei . Frumos, nu! Da intereseaza pe cineva aceste probleme

 7. Da d-l Florin, stiu ce este o parcare rezidentiala!( nu pentru magazine,birouri , gradinite , etc ) Locurile sunt inchiriate pentru cei ce au domiciliul in zona si nu pot fi utilizate de altii.In realitate,masinile ce transporta copiii ,parcheaza pe unde apuca, inclusiv pe trotuare( asa cum de poate vedea si pe foto postat de Viceprimar).Si atunci pentru ce mai este necesara o trecere pentru pietoni( poate o fi si asta cu dedicatie!).Nu stiu daca ati observat ca au fost trasate marcaje cu linie continua la intrari in curti .Pentru intrari-iesiri, trebuie sa faci ocolisuri,opriri, prioritati, ce creeaza noi obstructionari a circulatiei . Frumos, nu ! Intereseaza pe cineva aceste probleme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.