Viceprimarul USR Marius Irimia, spune că ar vrea să se amenajeze în Piatra Neamț o tiroliană cu traseu de pe muntele Cozla pe muntele Pietrica, de pe Pietricica înapoi pe Cozla, până la baza telescanului, iar de aici, amatorii de senzații tari ar fi urcați cu telescaunul până la punctul de plecare de pe Cozla. Proiectul este în faza de căutare surse de finanțare, deci ar fi numai bun de vânturat în campania electorală. În opinia viceprimarului, tiroliana ar putea fi unică în Europa, pentru că există posibilitate de întoarcere la punctul de plecare doar pe cablu, fără alte mijloace de transport.

Un proiect mai vechi pentru care încercăm să găsim finanțare, este acea tiroliană de pe Cozla pe Pietricica, cu întoarcere la baza Cozlei, se formează un triunghi, dacă vă puteți imagina o tiroliană de pe vârful Cozla, din afara ariei protejate bineînțeles, până aproape de releu pe Pietricica, tot în afara ariei protejate, pentru că și pe Pietricica este un sit fosilifer, iar apoi, încă o linie de tiroliană până la baza telescaunului și la baza Cozlei.

De acolo ai luat telescaunul și ai ajuns în locul unde ai plecat (sic!). Gândiți-vă că este singura tiroliană din sud-estul Europei și cred că și din Europa, dar nu am studiat, în care (sic!) ajungi în locul de unde ai plecat.

Asta este foarte important și foarte greu de realizat, pentru că marea majoritate a tirolienelor, mari, lungi, din țară, din Europa… din țară… și din Europa și din lume, este foarte greu sau dificil să ajungi în locul de unde ai plecat. Pentru că de obicei, te aduce cu mașina  sau cu mijloace de transport, microbuze sau autobuze. Dar, aici am putea să venim înapoi tot pe cablu și să punem în același timp și telescaunul la muncă”, a declarat Marius Irimia la Monitor TV în emisiunea ”Revista presei altfel”.

I.C.

3 COMENTARII

 1. Ăștia sunt cu capul! Avem condiții de 7 stele în spital, scoli, în oraș, dezvoltare economica și rămăsese tiroliana?!??
  Abia așteptăm să scapam de voi, PENALI HABARNISTI LIPITI DE FUNCȚII POLITICE!

  • nu cred că trebuie condiții de 7 stele. nu avem nici condiții decente, în spital. școlile sunt cum sunt, dezvoltarea economică: mall, mall, mall… așa că o tiroliană din asta e numai bună pentru depresivi, al căror număr este într-o creștere alarmantă.
   dacă tot a pomenit de sosirea în locul de unde te-ai lansat… e clar!

 2. Un băiet diștept face un proiect, desene jmekerie 3D, pune schițe, descrieri faine, ia banu’ și, ce sa vezi? Proiectul nu se poate materializa.
  Ci-o papat lupu….
  Până când nu vor ajunge după gratii câțiva artizani ai furtului masiv din bani publici, incompetenții aceștia nu se vor opri în a propune tot felul de porți, zmei și zmeoaice prin păduri, tiroliene unice în sistemul solar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.