Viceprimarul Alin Lehadus (Pro Romania) transmite intr-un comunicat de presa dupa ce instanta l-a repus pe functie, ca ”gașca PSD-istilor” (referire la consilierii locali PSD Piatra Neamt care au depus jalbe pentru suspendarea celor doi viceprimari de Piatra Neamt) trebuie să înțeleagă că vremea jocurilor politice și a tentativelor josnice de blocare a primăriei s-a terminat. ”Justiția a hotărât: Hotărârea Consiliului Local prin care am fost ales Viceprimar al municipiului Piatra-Neamț a fost legală! Tribunalul Neamț a respins acțiunea care dusese la suspendarea mea.

Din cauza unui urât joc politic, timp de aproape 3 luni nu am putut să-mi desfășor activitatea așa cum ar fi trebuit, activitate pentru care am fost ales legal, așa cum s-a pronunțat instanța în cursul zilei de astăzi. După mai bine de 8 luni de la finalizarea alegerilor locale și o decizie a instanței care a respins acuzațiile aduse de contestatari, consider că este timpul ca gașca de contestatari PSD să înțeleagă că vremea jocurilor politice și a tentativelor josnice de blocare a primăriei s-a terminat. Și pentru că toți ne dorim schimbare, le propun contestatarilor să înceapă cu schimbarea vechilor obiceiuri și să ni se alăture în efortul de a dezvolta prin implementarea celor mai bune proiecte pentru comunitate și pentru creșterea calității vieții în orașul în care ne ducem viața împreună. Cei care ne-au ales au așteptări mari de la noi, iar lupta politică nu face decât să scadă și mai mult încrederea cetățenilor în clasa politică. Cred că pietrenii merită respect și asta le putem arăta doar prin munca pe care o vom depune în următoarea perioadă.

Cât privește decizia instanței, am fost încrezător de la bun început pentru că am considerat că Hotărârea de Consiliul Local prin care am fost ales viceprimar a fost una legală. Nu vă ascund că vestea mă bucură și că încheie o perioadă dificilă.

Alin Lehădus mai precizeaza ca pe perioada suspendarii din functie a muncit pro bono pentru administratia pietreana. ”Nu pot spune că mă întorc la treabă pentru că, de fapt, în această perioadă nu am încetat să muncesc. Am continuat să ajut administrația pietreană în tot acest timp așa cum am putut, în limitele legale, doar că fără a fi remunerat. Voi continua să fiu un Viceprimar implicat, dinamic, hotărât, mereu în gând cu lucrurile promise în campanie celor care au votat PRO România.

Închei mulțumind tuturor celor care în toată această perioadă m-au susținut și au considerat nedreaptă situația în care am fost pus. Îi mulțumesc avocatului Răzvan Bobeanu pentru munca extraordinară pe care a făcut-o, pentru profesionalismul de care a dat dovadă, el fiind cel care m-a reprezentant în instanță”, se arata in comunicatul de presa transmis de viceprimar.

Reamintim ca in urma demersurilor PSD, prefectul George Lazar i-a suspendat în luna martie pe cei doi viceprimari Alin Lehăduș (Pro Romania) si Marius Irimia (USR). Oamenii lui Arsene din CL Piatra- Neamt, acuzau ca viceprimarii au fost alesi ilegal. Decizia de suspendare a ajuns in instanta, iar astazi (3 iunie), a venit si verdictul judecatorilor: viceprimarii au fost alesi legal si trebuie repusi pe functii. Hotararea nu este definitiva.

Dupa ce au facut tot felul de petitii, plangeri si reclamatii pentru suspendarea celor doi viceprimari, PSD-istii din Consiliul Local au fost acuzati in repetate randuri ca urmaresc sabotarea actualului primar PNL, blocarea administratiei locale si ca vor sa puna mana macar pe una dintre cele doua functii.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.