Viceprimarul Luminita Vîrlan desfasoara o noua serie de vizite in unitatile scolare din Piatra- Neamt, pentru a vedea stadiul pregatirilor pentru anul scolar 2016- 2017 si pentru a constata daca si unde este nevoie de ajutor din partea Primariei. Astazi, ea a fost in sase scoli, dar si la cresa din Maratei.

De departe, cele mai multe probleme au fost gasite la scoala din Anexa Valeni, scoala care este sub coordonarea scolii nr.2: ”Este a treia oara cand merg la scoala din Valeni, pentru ca vreau ca si copiii de acolo sa invete in aceleasi conditii ca elevii din celelalte scoli din oras. Din pacate, problemele sunt destul de multe, si ma refer in special la stadiul de degradare a cladirii si a curtii.  Incercam sa facem tot ce putem si sa indreptam ce se poate, pana cand vom include aceasta scoala intr-un proiect amplu de reabilitare. Am gasit sprijin la Urban S.A., una dintre societatile primariei, pentru a curata curtea de tot ce inseamna spini si arbusti. Voi cere sprijin si de la  Politia Locala, pentru ca sunt cetateni care isi lasa caii sa pasca in acea curte si nu este normal. Si cu parere de rau am constatat ca desi s-au facut unele imbunatatiri, ele nu au fost pastrate, cum ar fi geamurile termopan pe care le-am gasit sparte. Oricum, mi-am facut un obiectivn din dorinta ca aceasta scoala sa fie complet reabilitata”, a declarat pentru tvmneamt.ro, Luminita Vîrlan

La celelalte scoli vizitate, nu au fost gasite probleme deosebite si Luminita Vîrlan a declarat ca a fost placut impresionata sa vada ca desi era trecut bine de amiaza, conducerile unitatilor de invatamant erau in scoli, preocupate sa puna la punct ultimele detalii si sa faca ultimele retusuri.

Totodata, cu ajutorul cu Urban SA zonele din jurul tuturor scolilor din oras au fost curatate de buruieni si de alte tipuri de vegetatie crescuta pe langa garduri sau printre pavelele trotuarelor.

La Scoala Daniela Cuciuc, a fost remediata o problema gasita in vizitele precedente, si anume, balustrada de pe casa scarilor, care era un pic mai indepartata de marginea treptelor, ramanand un spatiu pe unde s-ar fi putut strecura accidental un copil devarsta mai mica. A fost gasita o solutie provizorie, pana cand balustrada va fi modificata complet.

La aceasta ora, toate scolile din Piatra- Neamt au autorizatii sanitare la zi, iar trei dintre ele, sunt in curs de obtinere a autorizatiei ISU, conform Luminitei Vîrlan, care anunta ca a inceput aceste vizite de saptamana trecuta si ca ele vor continua toata saptamana in curs.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. La scoala nr.10 (Nicu Albu) cad tiglele in capul copiilor care se joaca in curtea scolii! Da …nu sunt probleme, sa moara unu doi…victime colaterale de sistem. Ei sunt vinovati, ca se duc la scoala, nu este mai bine sa fumeze o “tigare” in parcul de vis a vis?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.