Viceprimarul PSD al comunei Bahna, jud. Neamț, Emil Prisecaru, a fost plasat sub control judiciar, conform unei decizii a magistraților de la Judecătoria Roman. În vârstă de 73 de ani, Prisecaru a fost arestat preventiv, apoi arestat la domiciliu, după ce a fost acuzat că în dimineața zilei de 24 octombrie 2023, ar fi omorât un om cu mașina, apoi a fugit de la locul accidentului. Joi, 14 decembrie, acesta a scăpat de orice formă privativă de libertate și a primit control judiciar, fiind cercetat în continuare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Minuta instanței:

Deși au trecut aproape două luni de la comiterea presupuselor fapte, PSD Neamț nu a luat nicio măsură pe linie politică împotriva lui Emil Prisecaru, chiar dacă premierul Ciolacu spunea că ”noul PSD” este nemilos cu membrii de partid care încalcă legea, drept dovadă, în ultimile luni, au fost excluși din partid instant, membri cu funcții importante după ce au fost puși sub acuzare pentru infracțiuni de corupție.

Că vicele de la Bahna este în continuare membru PSD, a confirmat oficial avocatul Adrian Bourceanu, purtător de cuvânt PSD Neamț. ”Nu este nici exclus, nici suspendat. Cazul lui va face obiectul unei analize în Comisia de Integritate, posibil în luna ianuarie 2024”, a declarat Bourceanu pentru tvmneamt.ro.

Motivul din spatele acestei reticențe, ar fi că ar trebui așteptată mai întâi o decizie definitivă a instanței. În realitate însă, vorbim despre o practică de dublă măsură în raport cu directivele și practicile de la centru, bazată exclusiv pe calcule politice, fără să aibă cineva vreo remușcare că ditamai partidul are în rândurile sale un membru acuzat de niște infracțiuni mult mai grave decât corupția. Culmea, este susținut de partid și în fruntea unei întregi comunități, în fața căreia ar trebui să fie un exemplu de conduită morală și civică.

Alte detalii, în articolul de mai jos:

Viceprimar PSD din Neamț, cercetat penal după ce a omorât un om cu mașina, apoi a fugit de la locul accidentului

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.