Radu Samson, viceprimarul USR de la Roman, jud. Neamt, ar vrea să îi educe cu forța după cum se exprima chiar el, pe tiganii din str. Fabricii, o zona rău famată a orasului.

Într-o postare pe facebook (poate fi vazuta integral AICI), intitulata Administrație “cu forța”, USR-istul Samson se plange ca în urma unei razii a poliției pe strada amintita, au fost adunate 100 de tone de gunoaie, iar costurile ridicarii acestora, se ridica la 150.000 de lei, bani care vor fi platiti din conturile primariei.

Prin urmare, Samson ajunge la concluzia că primaria trebuie sa se implice in problema rezultata din lipsa de educatie si civilizatie. ”TOȚI IMPREUNĂ, trebuie să-i civilizăm și pe oamenii ăia, mai ales pe copii. Eu sunt dispus să particip la elaborarea și aplicarea unui astfel de plan, dar nu stă în puterea funcției mele să-l inițiez”, spune viceprimarul.

Până aici, toate bune, intentia nu este de condamnat, deși tonul pare ușor nervos spre exaltat. Numai că in comentariile postarii, ca raspuns pentru in interlocutor, Radu Samson face o afirmatie cel putin nefericita: ”trebuie sa intervenim acolo să facem educație chiar și cu forța”, fără să precizeze dacă se referă la forta legii, la forta exemplului sau la o altfel de forță, dar în limitele legii.

Intr-un asemenea context, cu referire la o populatie minoritara, ”educatia cu forta” poate căpăta înțelesuri nu tocmai democratice și poate duce cu gandul spre altceva, cum ar fi celebrele campanii de reeducare din Romania comunista a anilor `50 sau mai rău, spre evenimente din cel de al doilea razboi mondial.

De altfel, acesta nu ar fi primul derapaj cu tenta totalitaristă venit dinspre USR. In 2019, o candidata USR la europarlamentare, spunea că dreptul la proprietate al romanilor trebuie sa dispara. Nu a spus dacă tot cu forța.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Daca vreti sa distrugeti ulterior tara votati iarasi mafiotii de la PSD si PNL, care au distrus Romania timp de 30 de ani, sau rusofillii extremisti de la AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.