Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut în instanță o victorie împotriva Poliției Neamț, care ar putea deschide o adevărată cutie a Pandorei. Potrivit Europol Neamț, judecătorii au anulat fișa de evaluare întocmită de șefii polițistului pe numele acestuia, pentru activitatea din anul 2021, pentru care a primit calificativul ”satisfăcător”. Evaluarea a venit ca urmare a cererii lui Cănărău de a i se acorda un salariu de excelență după o intervenție dificilă într-un apartament din Roman, unde un bărbat și-a înjunghiat cele două fetițe gemene, una dintre ele murind pe loc, și a fost la un pas să-și ucidă și fiul și soția (Detalii AICI! Mărturia terifiantă a unui polițist care a intervenit la crima din Roman: ”În mijlocul camerei, plin de sânge, stătea el, criminalul”)

Pentru a nu i se acorda salariul de excelență lui Cănărău, acesta a primit calficativul amintit. În schimb, un salariu de excelență a primit un șef din Poliția Roman, pentru… ore suplimentare. În slujba cetățeanului, desigur.

Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Bacău a anulat cele două fișe de evaluare întocmite de șefii polițistului, dar și procesul verbal prin care acestuia i s-a respins contestația făcută la forurile interne ale MAI. Totodată, conducerea IPJ Neamț este obligată de instanță să reevalueze activitatea lui Ioan Cănărău. Decizia judecătorilor este definitivă.

Problema acum pentru IPJ Neamț, este că o instanță a constatat că niște ofițeri IPJ Neamț l-au evaluat pe polițistul de la Roman cu rea credință, dacă nu vorbim chiar despre un abuz în serviciu. Prin urmare, ofițerii de pe tot lanțul pe care au mers fișele de evaluare, de la întocmire până la ”bun de tipar”, ar trebui să dea socoteală în fața legii.

Minuta instanței:

Sindicatul Europol Neamț: Despre nemernicia sistemului polițienesc din România s-a vorbit și se va vorbi mult timp de acum înainte.

Despre cum se împart salariile de excelență, între șefi, doar lingăilor și pupincuriștilor, știm cu toții.
Mai știm că și nedreptățirea polițiștilor merituoși este atribuțiune de serviciu în fișele posturilor managerilor care se cred proprietari de sclavi.
Ce calificativ credeți că a primit polițistul Cănărău Ioan pentru anul 2021, an în care a contribuit la salvarea de vieți omenești?
Satisfăcător!
Asta în timp ce șefii lui se îmbulzeau la efectuarea de ore suplimentare sâmbăta și duminica sub motivarea puerilă că doar ei sunt cei mai buni, cei mai tari, cei mai și cei mai!
Șefii i-au refuzat solicitările polițistului de a i se acorda și lui salariu pentru lucrări de excepție, motivând că agentul de poliție și-a îndeplinit doar atribuțiunile de serviciu.
În schimb, pentru că-i frumos, berberit, parfumat “autorul refuzului” fost premiat cu salariu de excelență, că doar șefii sunt merituoși nu și amărâții de agenți!
Instanța de judecată a anulat fișele de evaluare!
Polițistul Cănărău Ioan i-a solicitat șefului IPJ Neamț să declanșeze cercetarea disciplinară a polițistilor care au încălcat procedura de evaluare, inclusiv a cunoscutului comisar șef de poliție Prisăcăruță Denis care a concluzionat că avertismentul verbal trebuie materializat într-un proces verbal de contravenție!
Urmează și acțiunea în instanță pentru daune morale, pe persoane fizice și instituție!
Studiind înscrisurile de mai jos veți constata, cu amărăciune, că Poliția Română a devenit raiul abuzatorilor!
Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.