1401870_667969613223428_510769826_o

Festivalul-concurs de creatie video  „Piatra Neamt – Orasul Zeitei” si-a desemnat castigatorii astazi, 9 mai. Competitia de clipuri s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani pasionati de film, istorie si care indragesc urbea Piatra Neamtului.

Marele castigator este membru al echipei TvM! Nicu Mitoc, in varsta de 22 ani este la inceputul drumului spre profesionalism in ceea ce priveste productia video. In cadrul galei de proiectie si festivitatii de premiere, el si ceilalti castigatori au fost ovationati de o sala intreaga. 

Clipul sau, „Piatra Neamt – Perla Moldovei” a fost desemnat marele castigator in urma jurizarii. Principala tema a concursului, precum indica si grafica afisului, este cultura Cucuteni. Nicu insa a ales sa imortalizeze alte elemente ale municipiului.

„Nu stiu daca aceasta cultura, Cucuteni, va fi prea curand o emblema turistica pentru orasul nostru, deoarece majoritatea turistilor care vin –si care vor veni in continuare- se opresc in primul rand la Curtea Domneasca, pentru ca e principala atractie a orasului. Curtea Domneasca o legam de numele lui Stefan cel Mare si cred ca va fi destul de greu pentru cei din oras sa schimbe principala emblema, anume, Turnul lui Stefan. Vreau sa-i multumesc domnului Adrian Alui Gheorghe pentru ca mi-a pus la dispozitie incaperea din biroul sau pentru filmari si celor doi oameni care m-au ajutat la filmari, Iulian Tocu si Gabriel Munteanu” a declarat Nicu Mitoc.

Timpul de creatie al clipului a constat in doua zile rezervate filmarilor si sase ore dedicate post-procesarii.

Locul II si III a fost obtinut de Marius Stefan, respectiv echipa formata din Bogdan Covrig si Bogdan Ciurez. Premiul de popularitate, desemnat in urma voturilor exprimate pe un site de socializare a fost castigat de Pavelina Mutu.  S-au mai acordat de asemenea doua mentiuni. Premiile au constat in tablete, camere de filmat Sony Handycam si un aparat foto digital, iar publicul prezent a primit cate un tricou al Europe Direct Nord-Est si o statueta Cucuteni.

Juriul a fost format din Bogdan Puscasu – City Manager Piatra Neamt, Carmen Nastasa – director Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”si artistul Ovidiu Slatineanu.

 „Concursul e la prima editie, intocmai de aceea ne asteptam ca la urmatoarele sa participe mai multi tineri. Suprinzator, din cele sase inscrieri video, patru au fost incredibile. Clipul castigator este superb realizat, atat din punctul de vedere al montajului, cat si calitativ scenaristic. Se vede ca au participat profesionisti la crearea filmuletului, diferenta a fost clara. Pe locul II s-a situat un clip de exceptie, care din punctul meu de vedere, asa cum le-am si sugerat sa faca, ar trebui sa fie scurtat si folosit in scop de promovare al orasului pe cale online. Locul III a avut la baza chiar o strategie de turism, fapt pentru care nu a putut rata podiumul” a spus artistul Slatineanu.

Regula a fost ca materialele video sa poarte amprenta realizatorului si sa reflecte viziunea participantului asupra a cum ar putea fi promovat orasul ca destinatie turistica pornind de la temele „Cultura Cucuteni”, „Legendele dacilor pe plaiuri nemtene”si „Piatra Neamt in perioada Evului Mediu”.

Concursul a fost organizat de catre Centrul Europe Direct Nord-Est, cu sprijinul organizatiei gazda Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, coordonata de Roxana Pintilescu. Ca parteneri, mentionam Primaria Piatra Neamt, Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” si Asociatia Neokoolt.

 

*Toate clipurile inscrise pot fi vizionate pe canalul YouTube Europe Direct N-E

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.