In cadrul celui mai de amploare exercitiu al M.A.I. din ultimii 15 ani din judetul Neamt, au fost mobilizate peste 120 de persoane, jandarmi, pompieri, jandarmi montani, specialisti antitero, unitatea de elita “Vlad Tepes” si altii. Actiunea s-a desfasurat pe baraj, la baza lui din aval, in interiorul barajului, aerian cu un elicopter M.A.I. si pe versantul dinspre Izvorul Muntelui. Sapte judete au solicitat Ministerului de Interne, ca o astfel de simulare sa se desfasoare pe teritoriul lor, insa, a fost ales judetul Neamt.

Scenariul a prevazut un atac terorist asupra unui transport special al jandarmeriei, adica un transport de munitie si armament. Teoristii au reusit sa fuga dupa ce au luat o lada cu munitie si dupa ce au ranit un jandarm care insotea transportul. Ei s-au ascuns pe vresantul stancos din apropiere, dar au reusit sa intre si in interiorul barajului.

Interventia trupelor speciale ale jandarmeriei, sprijinite de toate celelalte forte ale Ministerului de Interne, au reusit sa captureze pe fugari si sa readuca situatia la normal.Filmul intregului exercitiu, poate fi urmarit mai jos.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] In cadrul celui mai de amploare exercitiu al M.A.I. din ultimii 15 ani din judetul Neamt, au fost mobilizate peste 120 de persoane, jandarmi, pompieri, jandarmi montani, specialisti antitero, unitatea de elita “Vlad Tepes” si altii. Actiunea s-a desfasurat pe baraj, la baza lui din aval, in interiorul barajului, aerian cu un https://tvmneamt.ro/video-bicaz-filmul-complet-atacului-terorist-simulat-pe-barajul-de-la-bicaz/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.