Un tanar de 28 de ani din Piatra- Neamt, foarte nemultumit de cum merg lucrurile in intreg sistemul de sanatate romanesc s-a razbunat distrugand bunuri la Spitalul Judetean Neamt.

Totul s-a petrecut in noaptea de sambata spre duminica (20/21 octombrie 2018) in jurul orei 23:30, cand probabil infierbantat de bauturi alcoolice ori de consumul de alte substante, Vrajitoru Ovidiu Alexandru, tanarul din imaginile de mai jos a distrus bariera de pe calea de acces a ambulantelor, apoi s-a indreptat spre Sectia UPU. Pe imagini se vede cum dupa ce a sfaramat bariera, tanarul trece prin fata usii de acces in UPU pe rampa pentru ambulante si isi continua deplasarea pana in sala de asteptare unde se indreapta direct spre o camera de supraveghere pe care o smulge din suportul de pe perete, de fata cu mai multe persoane aflate in incapere.

Cristina Atanasoaie, directorul medical al SJ Neamt a declarat pentru TvmNeamt ca dupa ce a distrus camera de supraveghere, tanarul turbulent si-a continuat deplasarea spre UPU, pe traseu rupand mai multe afise de informare de pe pereti. Odata ajuns la Triere UPU a inceput sa-si expuna in gura mare nemultumirile la adresa sitemului sanitar romanesc si a adresat injurii personalului medical. Au intervenit paznicii de la spital fiind alertati si politistii.

Crisitina Atanasoaie nu a putut sa precizeze cunatumul pagubelor produse de tanarul violent, urmand ca valoarea acestora sa fie stabilita de o comisie. Potrivit celor care l-au vazut si auzit pe vandal in timpul accesului de violenta, acesta ar fi afirmat ca la un moment dat, in calitate de pacient, ar fi fost tratat necorespunzator in Spitalul Judetean Neamt, de aici si pornirile razboinice.

Robert Costân, purtator de cuvant al IPJ Neamt a declarat pentru TvmNeamt ca politistii ajunsi la fata locului au constatat ca tanarul tocmai distrusese bariera de acces din curtea spitalului si ar fi smuls o camera de supraveghere din sala de ateptare. El a fost condus de politisti la Politia Municipiului Piatra Neamt si in prezent este cercetat pentru infractiunea de distrugere.

NB– Din cate stim noi, dupa astfel de manifestari, protagonistii sunt condusi direct la Sectia de Psihiatrie. In cazul de fata, desi totul s-ar fi putut termina cu victime omenesti, tanarul in cauza a fost alintat cu o plimbare pe la “Municipiu”. In alta ordine de idei, fara a incuraja in vreun fel manifestarile violente, TvmNeamt atragea atentia cu mai multi ani in urma ca este doar o chestiune de timp pana ce relele tratamente aplicate pacientilor la SJ Neamt vor fi un izvor de violenta din partea celor nedreptatiti.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.