In urma cu un an, o echipa tvmneamt.ro realiza un reportaj despre o mica parte a problemelor din Piatra- Neamt.(vezi VIDEO mai jos!) Am vrut sa aratam si altceva decat blocurile frumos colorate din centru si panselutele din sensurile giratorii. In Piatra- Neamt sunt cartiere ca Batca Doamnei, efectiv abandonate din punct de vedre administrativ dar si locuri pe langa care trecem zilnic, insa pe care nu le mai vedem, pentru ca exista de ani de zile si ne-am obisnuit cu ele, ca facand parte dinte-o normalitate dureroasa.

Reportajul de la inceputul lui 2016, a fost facut dupa aparitia unui eurobarometru ale carui rezultate aratau ca in Piatra- Neamt e raiul de pe pamant si pietrenii inca nu au aflat.

Imediat dupa difuzarea lui, primarul de atunci si de acum s-a aratat extrem de enervat ca am adus aceste lucruri in atentia opinei publice, poate si pentru ca urma o campanie elctorala. Tot dupa difuzarea acestui material, in loc sa-si indrepte atentia asupra problemelor semnalate, primarul a ales sa se razbune, intrand intr-un silenzio stampa total in ceea ce priveste site-ul nostru, crezand ca daca nu mai comunica cu noi, problemele nu vor mai fi vazute sau se vor rezolva de la sine.

Nu se astepta nimeni ca intr-un singur an sa fie rezolvate in totalitate cele semnalate de noi, dar nici macar o mica parte nu a fost luata in seama. In afara de cateva sute de metri de asflat undeva pe str. Gara Veche, o reparatie nereusita a drumului la iesire spre Bacau si niste treceri de pietoni vopsite prin centru, nu s-a schimbat nimic.

In tot acest rastimp, s-au facut sute de proiecte si paraproiecte pe hartie sau prin conferinte de presa, care nu au adus nimic concret. Ba mai mult, un raport prezentat de primar la sfarsitul lui 2016, arata ca in Piatra- Neamt curge lapte si miere.

Urmariti imaginile de mai jos si faceti o comparatie intre februarie 2016 si februarie 2017!

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.