Astazi, la Primaria Piatra- Neamt a avut loc o sedinta de consultare in privinta intentiei unui investitor de a construi un imobil P+6, pe strada Cuza Voda, in imediata apropiere a cladirii Plantavorel si intre alte doua blocuri de zece etaje, de pe strada Mihai Eminescu. (vezi mai jos inregistrarea transmisiei live)

Conform proiectului aflat in dezbatere, imobilul ar urma sa fie construit pe amplasamentul unei centrale termice dezafectate si va fi aproape lipit de unul dintre blocurile de zece etaje, blocul D6.

La sedinta au fost prezenti locatari din cele doua blocuri vecine viitoarei constructii, printre ei aflandu-se si inginerul constructor Costache Alexa (foto) care a proiectat si construit blocul in care acum locuieste, respectiv blocul D6, cu zece etaje.

Acesta a facut afirmatii cel putin socante. El sustine ca blocul D6 este in pericol de prabusire daca se va construi o cladire P+6, pentru ca la momentul construirii s-au facut niste improvizatii, iar un eventual santier langa el (sapaturi, spargerea placilor de beton de la central, etc.) va pute duce pana la prabusirea acestuia. In mai toate apartamentele, deja sunt fisuri. Explicatiile detaliate ale inginerului le puteti vedea pe filmare, de la minutul 20.

Si reprezentantii Agentiei de Protectia Mediului (contrar informatiilor noastre, acestia nu au dat aviz favorabil) au declarat ca se opun unei constructii cu sase etaje, la fel si cei ai DSP.

Locatarii din zona s-au aratat dispusi sa accepte construirea unei cladiri P+1, insa nu vor sa accepte sub nici o forma o constructie P+6.

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu a dat asigurari oamenilor ca acolo nu se va construi nimic ilegal si nici impotriva vointei lor.

Inregistrare VIDEO, consultari- CLICK aici!

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.