Copiii medicului din Piatra- Neamt, Camelia Smicala, rapiti de peste doi de autoritatile din Finlanda, au petrecut Craciunul singuri intr-un centru de plasament. Ceilalti copii din centru au fost lasati sa petreaca sarbatorile cu familiile, in timp ce copiilor romani li s-a interzis acest lucru. Cel putin asta reiese dintr-un filmulet de 10 secunde postat de mama lui Mihai si a Mariei, realizat in a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie, la care a adaugat si un comentariu.

Cei doi copii cer ajutor si sesizeaza nedreptatea care li se face, ceea ce la varsta lor poate avea un efect psihic devastator. Evident ca la ora la care Mihai si Maria erau in captivitate si cereau ajutor, politicienii romani (presedintele, prim ministrul, ministrul de externe, parlamentari, s.a.) petreceau cu fast Craciunul, alaturi de familii si copii.

”Ii asculta cineva? Sau vom fi pedepsiți în continuare pentru că cerem respectarea Tratatului Drepturilor Omului și Convenția Drepturilor Copilului? De fiecare data când am cerut public respectarea acestora și încetarea atrocităților asupra noastră, am fost aspru pedepsiți. De fiecare dată când copiii au cerut sa fie tratați ca niște ființe umane, au fost aspru pedepsiți. Mai există CEDO, ONU, organisme internaționale pentru drepturile omului? Sau doar complici la încălcarea acestora?”, spune Camelia Smicala, mama celor doi copii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.