Un clip video (vezi mai jos) postat pe o retea de socializare de un cetatean din Republica Moldova, arata ce pot pati turistii care trec prin Neamt. Clipul a adunat aproape 600.000 de vizualizari si este filmat anul trecut in luna august, in judetul Neamt, la Poiana Largului, comuna Poiana Teiului.

Un grup de tigani, adulti si copii iau cu asalt masina omului, pentru a-i cere bani. Soferul era in tranzit prin judetul Neamt si incurcase drumurile la viaductul de la Poiana Largului, luand-o intr-o directie gresita. El face greseala sa ceara indicatii de la tiganii din grupul respectiv, devenind pe loc tinta. Filmarea se opreste la un moment dat, si omul lasa sa se inteleaga ca dupa acest moment, tiganii i-au blocat drumul.

Este realitatea dureroasa dintr-un judet ai carui conducatori se bat cu pumnii in piept de zeci de ani de zile, ca dupa disparitia industriei vom trai din turism. Cum sa dezvolti turismul, cand nu esti in stare nici sa strangi hoardele de tigani de pe drumurile publice. Locul din imagini nu este singurul din judet in care satrele de tigani isi fac adevarate tabere, bagand groaza in localnici si trecatori, prin aspectul lor dar si prin furturi si cersetorie agresiva.

Inainte de „Diplomatia Populara” era pur si simplu – diplomatia populara. Cand am postat acest clip, filmat din mers, in mai, la poalele Carpatilor, in timp ce ma intorceam de la Viena la Chisinau, episodul respectiv a generat multe reactii. Cea mai frecventa a fost intrebarea – ce a fost dupa ce am intrerupt filmarea pentru a incerca sa inchid geamul cand am realizat ca sunt pe cale sa nimeresc in ambuscada…”, spune cel care a avut proasta inspiratie sa aleaga un traseu prin Neamt. (facebook- Diplomatia Populara)

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.