Drumul comunal dintre Dobreni si Piatra- Neamt, cunoscut si ca Drumul Balaur, ar putea fi inchis in aceste zile, pentru ca Apele Române (SGA Neamt) întarzie sa dea un aviz necesar inceperii lucrarilor la consolidarea unui pod din comuna Dobreni, aflat la intersectie cu DN 15 (VIDEO la sfarsitul articolului).

Structura de rezistenta a podului a fost grav afectata in urma inundatiilor din vara anului 2020. Fiind o situatie de urgenta, în luna iulie, au fost alocate fonduri de la Guvern pentru reabilitarea podului, apoi primaria a obtinut toata documentatia necesara pentru inceperea lucrarilor, cu o firma care deja lucra la mai multe obiective in comuna. In luna noiembrie, contructorul (Aqua Parc) a dus la fata locului utilaje pentru a incepe lucrarile, insa cineva a spus STOP: mai trebuia un aviz. Un aviz de la Apele Romane, despre care nimeni nu mai auzise pana atunci. Si nu numai un aviz, ci mai trebuia si un acord cu Ministerul Mediului.

De aici a inceput un hățis legislativ, prin care primaria cu greu reuseste sa razbata, dar care tine pe loc lucrarile de aproape 4 luni, pentru ca avizul de la Apele Romane nu a mai venit. Gurile rele spun ca s-ar urmari ca lucrarea sa fie executata de o alta firma, ”o firma care trebuie” si ca la mijloc ar fi vorba si despre niscaiva razbunari politice la adresa primaritei Vasilica Cretu (PSD), dar si la adresa ”firmei lui cumătru”. Despre asta, primarita Cretu spune ca nu stie, dar… ”Simt. Pentru ca e prea pe fata”.

Intre timp, structura de rezistenta a podului s-a degradat considerabil, acesta fiind in pericol de prabusire. In timp ce unii sefi de institutii se ocupa cu ”datul la gioale” adversarilor politici, singurii care vor avea de suferit, sunt cetatenii platitori de taxe si impozite, pentru ca sansele ca podul si implicit drumul Balaur sa fie inchis, sunt de 99,9%, spune Octavian Mancas, consilier juridic la Primaria Dobreni. La aceasta ora se asteapta avizele necesare pentru inchiderea podului, pentru ca nimeni nu-si permite sa-l lase deschis, existand riscul de prabusire.

Ca o stranie coincidenta, de cateva luni de zile, dupa ce a inceput tevatura cu podul, Primaria Dobreni este calcata periodic de mai multe institutii (asa-zisele descentralizate) din subordinea Prefecturii, ba chiar si de Politia Economica, pentru a se cauta diverse abateri. Mai bine zis, nod in papura.

Toate detaliile, in materialul video de mai jos, realizat astazi de tvmneamt.ro:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Doamne ferește să nu se întâmple ceva și să fim iar pe toate televiziunile .
    Avem un talent deosebit in județ de a fi doar ciuca bătăilor .
    De la bombe sub mașini și crime cu pistolul în amiaza mare până la oameni arși de vii prin spitale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.