În judetul Neamt se vorbeste la aceasta oră despre 3 poduri după catastrofa de la Luțca: podurile de la Tupilati, Girov si Pangarati. Autoritatile spun ca toate cele 3 poduri sunt intr-o stare de degradare crunta si se tot gandesc daca să le închida sau sa le mai lase deschise circulatiei, dar cu anumite restrictii de viteza si de tonaj.

Ce le scapa autoritatilor din vedere, sau poate nu vor să vadă ori se fac că nu văd, este ca in judetul Neamt cu greu se poate gasi un pod care sa nu fie in pragul prăbușirii. Asta, pentru ca in ultimii 30 de ani s-au făcut doar spoieli (s-a dat cu var sau vopsea), expertize din birou si s-au incasat salarii de lux si spăgi cu sacul pentru lucrari care nu s-au făcut niciodata cu responsabilitate, ci doar s-au mimat consolidări și preocupare pentru siguranta circulatiei rutiere.

In imaginile video de mai jos se poate vedea cum arata un pod de pe DN 15 C, intre Dobreni si Almas, la doi pasi de iesirea din Piatra Neamt spre Targu Neamt. Pe acest pod trec zilnic mii de autoturisme, camioane si autobuze. In fiecare zi trec pe acolo si echipaje de politie, dar nimeni nu pare să vadă că podul este in pragul colapsului. De mentionat este ca in ultimii ani, in fiecare vară, o echipa de muncitori de la drumuri (DRDP- CNAIR) vopseste balustradele zile intregi. Este doar primul episod. Urmează și altele.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.