În judetul Neamt se vorbeste despre 3 poduri după catastrofa de la Luțca: podurile de la Tupilati, Girov si Pangarati. Autoritatile spun ca toate cele 3 poduri sunt intr-o stare de degradare crunta si se tot gandesc daca să le închida sau sa le mai lase deschise circulatiei, dar cu anumite restrictii de viteza si de tonaj.

Ce le scapa autoritatilor din vedere, sau poate nu vor să vadă ori se fac că nu văd, este ca in judetul Neamt cu greu se poate gasi un pod care sa nu fie in pragul prăbușirii. Asta, pentru ca in ultimii 30 de ani s-au făcut doar spoieli (s-a dat cu var sau vopsea), expertize din birou si s-au incasat salarii de lux si spăgi cu sacul pentru lucrari care nu s-au făcut niciodata cu responsabilitate, ci doar s-au mimat consolidări și preocupare pentru siguranta circulatiei rutiere.

In imaginile video de mai jos se poate vedea cum arata un pod de pe DN 15 C (Piatra Neamt- Targu Neamt), un drum cu valori foarte mari de trafic. In fiecare zi trec pe acolo si echipaje de politie, dar nimeni nu pare să vadă în ce hal de deteriorare se afla podul. Daca in partea inferioara, problemele nu par a fi chiar foarte grave, in partea superioara, arata ca si cum ar fi abandonat, desi vorbim despre elemente care tin de siguranta circulatiei rutiere. Podul este intrare in Oșlobeni, dinspre centrul comunei Bodesti.

Vezi si

Video- Drumuri din Neamț (3). Podul de la Tupilați pe care experții spun că se poate circula cu 30 de tone

Video- Drumuri din Neamț (2). Podul de la Girov, pe care experții spun că se poate circula în siguranță

Video- Drumuri din Neamț (1). Pod pe DN15 C între Dobreni și Almaș

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.